Jump to content
  • 0

Product Customization

Zibi

Question

Witam

Nie otrzymałem odpowiedzi od autora modułu Product Customization i postanowiłem zadac pytanie tutaj.

Kupiłem ten moduł i zainstalowałem w sklepie testowym http://projekt.server7.easpi.pl/

Jest skonfigurowany jak na sklepie testowym firmy która stworzyła moduł, ale na ich sklepie dodając modyfikację produktu pojawia się ona w koszyku, na mojej stronie testowej nie trafia do koszyka.

Sama modyfikacja nie będzie płatna, ale problem w tym że po dodaniu zmodyfikowanego produktu nie można go usunąć z koszyka, trzeba wejść powtórnie na stronę produktu i usunąć dodaną modyfikację.

Używam nie standardowego szablonu, czy to możliwe że konieczna jest zmiana w tym szablonie aby produkt pojawiał się w koszyku , czy problemu szukać w innym miejscu ?

Link do modułu http://addons.prestashop.com/en/front-office-features-prestashop-modules/8037-product-customization-40.html

21 answers to this question

Recommended Posts

• 0

ciezko o kontery, nie znam modulu, raczej zazwyczaj korzystalem z AWP. ale mysle, ze przy takiej integrncji nie obedzie sie bez ./override - musi zastepowac jakies pliki systemowe. mzoe nie odswierza cache. wejdz w katalog ./cache i wyrzuc plik index_cache.php i sprawdz wtedy.

PS.

tu od razu nalezy wspomniec, ze po usunieciu i odsweirzeniu storny ten plik pojawi sie ponownie, ale juz zoptymalizowany pod pliki w ./override

• 0

Wykorzystany jest do nakładania tekstu na zaproszenie a nie na inny przedmiot, ale to dokładnie ten moduł. Chodzi tylko o to że demo na stronie autora dodaje ten produkt do koszyka i tam można go usunąć, a standardowo po instalacji "dostosowanie" jest widoczne tylko w stopce produktu i nie można usunąć produktu z koszyka zanim nie usunie się dostosowania.

• 0

Ok teraz mam jaśniejsza widoczność początkowo patrzyłem na nie ten element dlatego pisałem ze nie widzę że to ten moduł więc się poprawiam to ten moduł, przy dodaniu napisu u mnie ląduje w koszyku od razu natomiast usunąć się go nie da bez usunięcia w zakładce produktu przypisanej mu kombinacji, sugeruje na chwile zmienić szablon na domyślny wyczyścić cache i spróbować.

• 0

Próbowałem na innym sklepie gdzie jest standardowy szablon i działa tak samo, nie da się usunąć. Z tego co jeszcze zauważyłem moduł dodaje pole tekstowe "Costomization" w produkcie, a w nim kolejną liczbę wskazującą numer dostosowania np. [35] . Nie wiem czy dobrze myślę, wydaje mi się że to pole powinno się dodawać do koszyka, ale tego nie robi i chyba stąd problem że trzeba wracać do produktu.

Edited by Zibi (see edit history)

• 0

O to że w module możesz dodać tekst do kartki z życzeniami, zaproszeniem etc. klikając dodaj produkt w edycji tekstu kartki produkt ląduje w koszyku jednak nie mozna go usunąć ponieważ dostosowany tekst i produkt lądują jako jeden produkt, standardowo powinny być to 2 osobne produkty czyli kartka + dostosowany napis. W zapleczu w opcji dostosowanie gdy są wyłączone pola tekstowe po dodaniu w produkcie przez moduł dostosowanego tekstu nic sie nie powinno dziać w standardowej zakładce dostosowania jednak w niej samo się dodaje kolejne pole tekstowe. Takie cuda :)

• 0

ach juz rozumiem

btw za ta cene to support powinien smigac jak nalezy

po chwili sprawdzilem demo i widze tam jeden motyw:

1.mozna zrobic modyfikacje, ale po dodaniu do koszyka standardowym buttonem jest to jako jeden produkt

2. modyfikacja + nacisniecie buttona ktory jest na samym dole - tego z modulu - dodaje osobno produkt i modyfikacje

Edited by hatak (see edit history)