shaolin33 Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Witam, Czy ktoś już rozwiązał problem: przyciski potwierdzenia nie dają jednoznacznie do zrozumienia że zakup wiąże się z obowiązkiem zapłaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Tylko czy aby na pewno Twój sklep tego potrzebuje? Co w sytuacji gdy paczka jest nadana kurierem, są widoczne uszkodzenia, płatność przy odbiorze i klient odmówi odbioru? Hm? Takie obowiązki zapłaty to chyba w sytuacjach gdy zamawiasz np. jedzenie na wynos, artykuły dostarczane natychmiast (np. jakaś muzyka do pobrania). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 shaolin33 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Komisja Europejska dopuszcza co najmniej trzy alternatywy do „zamówienia z obowiązkiem zapłaty”: „kup teraz” „zapłać teraz” „potwierdź zakup„ tylko pytanie na jakim etapie to ma byc ? na samym koncu realizacji zamowienia czy juz w momencie dodawania produktu do koszyka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Dodanie do koszyka nie powoduje konieczności złożenia zamówienia więc nie sądzę by to było wymagane na karcie produktu, wg mnie powinno to znajdować się na końcu zamówienia ale domyślam, że każda opinia tutaj na forum będzie zaczynać się od "w mojej opinii", dlaczego po prostu nie skonsultujesz się z jakimś specjalistą od prawa e-commerce? może na ekomercyjnie.pl znajdziesz jakieś kontakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 shaolin33 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 pytanie zadałem z racji faktu że tutaj sporo osób część rzeczy ma już za sobą i w wielu sprawach potafi pomóc:) w większości odpowiadając 1 linijką tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Wszędzie gzie wprowadzałem tę zmianę dotyczyło to przycisku potwierdzenia złożenia zamówienia - ostatniego kroku, zmieniałem to na "Potwierdź zakup". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 shaolin33 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 dziękuje za info:) temat można zamknąć , odpowiedź mnie zadowala Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Ja wprowadzam stnadardowo: "Kupuję i płacę". Rozwiązanie takie ma także allegro w którymś z kroków zakupowych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 veciak11 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Ja wprowadzam stnadardowo: "Kupuję i płacę". Rozwiązanie takie ma także allegro w którymś z kroków zakupowych. Też tak zrobiłem - wydaje mi się, że ta forma będzie bardziej "bezpieczna", chodź te niuanse są moim zdaniem całkowicie bez sensu, dotyczą głównie firm, które wyłudzały spamem pieniądze od nieświadomych ludzi, niż sklepy które sprzedają normalnie od zawsze z prostą zasadą: zapłacił - wysyłam od razu... Już widzę kolejną falę pozwów, ze względu na źle odmienione słowo lub brak przecinka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 shaolin33 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Też tak zrobiłem - wydaje mi się, że ta forma będzie bardziej "bezpieczna", chodź te niuanse są moim zdaniem całkowicie bez sensu, dotyczą głównie firm, które wyłudzały spamem pieniądze od nieświadomych ludzi, niż sklepy które sprzedają normalnie od zawsze z prostą zasadą: zapłacił - wysyłam od razu... Już widzę kolejną falę pozwów, ze względu na źle odmienione słowo lub brak przecinka... no właśnie, bedzie okazja do pozwów no nic, temat myslę przedyskutowany pozdrawienia i dziękuje za włączenie się do rozmowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
shaolin33
Witam,
Czy ktoś już rozwiązał problem:
przyciski potwierdzenia nie dają jednoznacznie do zrozumienia że zakup wiąże się z obowiązkiem zapłaty
9 answers to this question
Recommended Posts