rafkos7732 Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Witam, mam taki problem posiadam sklep oparty na preście 1.5.4.1 i chce dokonać za pomocą zapytań mysql updatu nazw produktów + przyjaznych linków . Przykładowo wchodzimy sobie http://carshop-24.eu/30-reduktor-do-sekwencji-gazu i przed nazwą produktu chcę dopisać Reduktor (nazwa produktu) Jak to zrobić bardzo mi na tym zależy proszę o pilną pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 chcesz zmienić wszystkie nazwy jednym zapytaniem, czy jedna po drugiej w jakimś przyjaźniejszym narzędziu, niż back office sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rafkos7732 Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 (edited) Nie nie nie dla wszystkich produktów - dla produktów w danej podkategorii - w tym linku co podałem wyżej do nazwy produktów w tej kategorii dopisać słowo Reduktor np: Tomasetto Alaska AT09( obecna nazwa) . Reduktor Tomasetto Alaska AT09 jak dopisać masowo w tym dziale do nazwy produktu słowo Reduktor Da sie to wykonać z poziomu PHPMYADMIN ? Edited January 26, 2015 by rafkos7732 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 UPDATE ps_product_lang pl INNER JOIN ps_product p ON pl.id_product = p.id_product SET pl.name = CONCAT("Reduktor ",pl.name) WHERE p.id_category_default = 30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rafkos7732 Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 Super działa jeszcze tylko jak ustawić przyjazne linki masowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 to już sprawa na osobny wątek 1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego. ps: UPDATE ps_product_lang pl INNER JOIN ps_product p ON pl.id_product = p.id_product SET pl.link_rewrite = CONCAT("reduktor- ",pl.link_rewrite) WHERE p.id_category_default = 30 ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rafkos7732 Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 ok jeszcze jedno pytanie odnośnie mam taki produkt Baryłka - Ø8 i chce dopisać w formie Baryłka do gazu - Ø8 jak zmodyfikować powyższe zapytanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rafkos7732
Witam,
mam taki problem posiadam sklep oparty na preście 1.5.4.1 i chce dokonać za pomocą zapytań mysql updatu nazw produktów + przyjaznych linków .
Przykładowo wchodzimy sobie http://carshop-24.eu/30-reduktor-do-sekwencji-gazu i przed nazwą produktu chcę dopisać Reduktor (nazwa produktu)
Jak to zrobić bardzo mi na tym zależy proszę o pilną pomoc
6 answers to this question
Recommended Posts