Grzegorz4 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 (edited) Witam, Po wczorajszym "tuningu" sklepu ma dziwny problem od strony administracji . Edytuje produkt, wprowadzam zmiany i zapisuje i od Front office widzę zapisane zmiany a od strony administracji nie (jakby pamiętał poprzednie ustawienia). Część zmian (których nie rozumiem) wykonał dla mnie support hostingu na którym mam prestę. Oto one: Uprzejmie informuję, że kompresja gzip jest domyślnie włączona na serwerze. Dodatkowo dodałem następujący wpis do pliku .htaccess który delikatnie podniósł wyniki google page speed Z 73 do 75 dla wersji mobilnej i 88 do 91 dla wersji desktopowej. # ----------------------------------------------------------------------- # Defining MIME types to ensure the web server actually knows about them. # ----------------------------------------------------------------------- <IfModule mod_mime.c> AddType application/javascript js AddType application/vnd.ms-fontobject eot AddType application/x-font-ttf ttf ttc AddType font/opentype otf AddType application/x-font-woff woff AddType image/svg+xml svg svgz AddEncoding gzip svgz </Ifmodule> # ----------------------------------------------------------------------- # Compressing output. # ----------------------------------------------------------------------- <IfModule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/css application/json AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml application/xml text/x-component AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml application/rss+xml application/atom+xml AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon image/svg+xml application/vnd.ms-fontobject application/x-font-ttf font/opentype </Ifmodule> Dodam, że poprosiłem ich o pomoc, gdyż pagespeed sugeruje mi skompresować : helveticaneue.ttf oraz vni-helve-condense.ttf po zmianach nadal mi to sugeruje ! Proszę o pomoc gdyż nie mogę pracować. PS Reszta zmian dotyczyła kompresji kilku plików javascript , które robiłem sam i mogę wrócić do poprzedniej wersji. Problem dotyczy : http://dostudni.net/ Edited January 25, 2015 by Grzegorz4 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 pytanie dotyczy nie widzenia zmian czy optymalizacji czcionki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz4 Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 Przede wszystkim zależy mi na odpowiedzi jak skutecznie skompresować czcionki. Problem z Back office rozwiązałem przez odtworzenie z backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 widze, ze nie masz wlaczonego CCC to tam sie odbywa kompresja w gzip pagespeed podaje ci cyferke, ktora czasem nijak ma sie do tego jak szybko strona otwiera sie w przegladarce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz4 Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 Zaraz spróbuję, jeszcze nie włączałem "polepszaczy". Chciałbym osiągnąć w teście 100% bez nich choć jak by się dało 107% (jak mój kocioł kondensacyjny) to też źle by nie było). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz4 Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 (edited) Jestem po testach i korespondencji z hostingodawcą : 1) Nie mogę aktywować APC PECL ; 2) Nie mogę aktywować Xcache ; 3) Nie chcę chwilowo przynajmniej używać memcache . Ale poradziłem sobie z tym problemem. Obecnie Pagespeed 93% więc nadal dość wolno ale mam przed sobą do zrobienia kilka wytycznych. Pozdrawiam Edited January 27, 2015 by Grzegorz4 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts