emteusz Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Witajcie, mam problem z wyśrodkowaniem menu home-page tabs (w załączniku zdjęcie), próbowałem wedługo poradnika: https://www.prestashop.com/forums/topic/326085-solved-how-center-category-text-in-the-top-menù/ lecz na nic moje starania mógłbym liczyć na małą podpowiedź? pozdrawiam, miłego wieczorku, czy tam dzionku Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 tylko ten url do poradnika o którym mówisz, mówi o wyśrodkowaniu głównego menu, tj. block top menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 widzę ze screena, że to jakaś modyfikacja szablonu w tym przypadku - raczej będzie ciężko gdybać co trzeba zmienić, podaj url do sklepu - będzie szybciej i łatwiej :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emteusz Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 starałem się skorzystać z poradnika i pokombinować coś z tymi formułkami ale nic się nie udało- pomyślałem, że block top menu to to samo co home-page-tabs, (dla przykładku h1 = h2 może być tak samo sformatowane, ale nie musi) ale niestety zapomniałem, block top menu to jest moduł, podaję adres sklepu: www.outled.pl pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Dla elementu #home-page-tabs dodaj text-align:center a dla elementu #home-page-tabs > li dodaj float:none i display:inline-block Link to comment Share on other sites More sharing options...
emteusz Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 super, działa - dziękuję bardzo!!! wersja presty: 1.6.0.9 dla innych którzy szukają pomocy w tym samym problemie: plik: global.css, wiersz od: 6018, na czerwono dodałem to co ja wpisałem i zadziałało, podgląd w załączonym obrazku #home-page-tabs { text-align:center; border: none; background: #333333; } @media (min-width: 768px) { #home-page-tabs { text-align:center; padding: 9px 0; margin: 17px 0 0 0px; } } #home-page-tabs > li { float:none; display:inline-block; margin-bottom: 0; } @media (min-width: 991px) { #home-page-tabs > li { float:none; display:inline-block; border-left: 3px solid #d6d4d4; margin: 0 0px 0 9px; padding: 0 0px 0 9px; } } @media (max-width: 479px) { #home-page-tabs > li { width: 100%; } } pozdrawiam! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts