kubolek Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Nie mogę przeprowadzić walidacji formularza przy użyciu <input type="kod_pocztowy" pattern="^[0-9]{2}-[0-9]{3}$"> pojawia się informacją o nieprawidłowym formacie. Przy próbie zrobienia walidacji przez plugin do jQuery również takowa występuje, jak i poprzez zwykła walidacje JS <script type="text/javascript"> function sprawdzKodPocztowy(code) { if (!code.value.match(/^dd-ddd$/)) { code.value=""; alert("Wprowadzono błędny kod pocztowy"); } } </script> Testowałem to również z odłączeniem wszystkich dodatkowy bibliotek jak i przy użyciu tylko tagów HTML i BODY bez innej dodatkowej treści Wygląda to jak by presta dodawała do formularza jakieś białe znaki.. Czy ktoś spotkał się z podobnym p[problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kubolek
Nie mogę przeprowadzić walidacji formularza przy użyciu
pojawia się informacją o nieprawidłowym formacie.
Przy próbie zrobienia walidacji przez plugin do jQuery również takowa występuje, jak i poprzez zwykła walidacje JS
Testowałem to również z odłączeniem wszystkich dodatkowy bibliotek jak i przy użyciu tylko tagów HTML i BODY bez innej dodatkowej treści
Wygląda to jak by presta dodawała do formularza jakieś białe znaki..
Czy ktoś spotkał się z podobnym p[problemem?
0 answers to this question
Recommended Posts