leo2007 Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Witam mam problem z górnym poziomym meni w moim template jaki zakupiłem na prestashop.com Pomimo tego, że mam zainstalowany moduł - "Górne menu poziome" to niestety jak go konfiguruje nic się nie zmienia więc zacząłem zmieniać w themes/modules/blockpermanentlinks/blockpermanentlinks-header.tpl , poprzez ręczne wstawianie linków i działa ale nie całkiem. Jak dodaje ręcznie zakładkę np: http://grafpro.pro-linuxpl.com/content/3-regulamin to po kliknięciu na Regulamin jest ok ale jeśli jeszcze raz kliknę w regulamin to wchodzi mi w ./content/content/3-regulamin i tak może tworzyć się link o nieskończonej liczbie content W pliku blockpermanentlinks-header.tpl miałem tylko to: <!-- Block permanent links module HEADER --> <ul id="header_links"> <li id="header_link_contact"> <a {if $page_name =='contact'}class="active"{/if} href="{$link->getPageLink('contact', true)|escape:'html'}" title="{l s='contact' mod='blockpermanentlinks'}">{l s='contact' mod='blockpermanentlinks'}</a> </li> <li id="header_link_sitemap"> <a {if $page_name =='sitemap'}class="active"{/if} href="{$link->getPageLink('sitemap')|escape:'html'}" title="{l s='sitemap' mod='blockpermanentlinks'}">{l s='sitemap' mod='blockpermanentlinks'}</a> </li> </ul> <!-- /Block permanent links module HEADER --> Czy może mi ktoś pomóc jak uruchomić moduł z meni poziomym lub jak wpisywać ręcznie prawidłowo linki stron utworzonych w zakładce CMS w prestashop. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 w podanym kodzie nie ma odnośnika do regulaminu czy ten plik jest z katalog /modules/ ? sprawdź w katalogu z szablonem w podkatalogu /modules/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Przede wszystkim pierwszą rzeczą którą trzeba rozwiązać w Twoim przypadku to niedziałający Blocktopmenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo2007 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 @Matsu a może napiszesz coś konstruktywnego, a nie jasny wniosek z linkiem do swojej strony - żenada... (napisz jak naprawić blok top) @vekia przepraszam nie wklejałem bo dałem po prostu <a href="link">link</a>, dlatego, że jak kopiowałem i przerabiałem link z tego co wkleiłem to mi to samo wychodziło więc proszę o pomoc jak mam budować linki z bloku cms http://grafpro.pro-linuxpl.com/content/3-regulamin http://grafpro.pro-linuxpl.com/content/16-katalog-bosal itp i jeśli mam dodać nową klasę ID to w jakim miejscu. Niestety nie mam jeszcze takiego obeznania w prestashop ale cały czas się uczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Po pierwsze, nie tak odpowiada się komuś, kto chciałby Ci pomóc. Żeby dojść do tego, dlaczego blocktopmenu to Ty powinieneś dostarczyć informacje, zwłaszcza o wersji PS oraz o tym na jakim szablonie działasz. To takie podstawy, jeśli oczekujesz pomocy. Aha, adres sklepu jest w moim podpisie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo2007 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Nie chcę się sprzeczać tylko proszę o pomoc w tej sprawie i jeśli chcesz pomóc to trzeba było napisać, że potrzebujesz jakieś dodatkowe informacje. Więc jeszcze raz mam prestashop 1.6.0.9 z szablonem http://addons.prestashop.com/en/cars/17881-automobile-replacement-parts.html i po instalacji meni poziome nie mogę i tak zmieniac tych linków. Jedynie po ręcznej zmianie w themes/theme1044/modules/blockpermanentlinks i teraz czy jest jakiś myk by powiązać sterowania tymi linkami w panelu lub proszę o info jak wstawiać je ręcznie ale by nie było zapętlenia linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Przede wszystkim w Twoim sklepie "Górne menu poziome" nie jest w ogóle włączone. Jeśli masz je włączone w dziale Moduły to całkiem możliwe, że w szablonie, który kupiłeś, nie ma odpowiedniego hooka w którym by się mógł wyświetlać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo2007 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 Włączone jest ale nie pobiera danych z panelu i jedynie w samym module jest plik blockpermanentlinks-header.tpl ,który daje możliwość sterowania tymi linkami . Chyba, że mogę ręcznie wkleić w header ? tylko jaki kod ? bo już próbowałem ale nie działało jak należy pewnie popełniałem jakiś błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Tylko piszesz raz blockpermamentlink a innym razem block top menu, na Twoim szablonie nie ma modułu block top menu to co jest w nav to blockpremanentlink, więc masz tutaj dwie opcje albo przerobisz moduł blockpremanentlink skoro w nim nie ma opcji konfiguracji albo dodasz zamiast niego moduł blocktopmenu, podejrzewam że bez dostępu nikt Ci nie podpowie jak tego dokonać, przy najmniej na takim etapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo2007 Posted January 27, 2015 Author Share Posted January 27, 2015 najłatwiej jest mi pomóc poprzez podanie jak mam wpisać ręcznie linki tak by się link nie zapętlał w kolejny katalog i tak będzie najprościej więc proszę podajcie mi jak mam dopisać linki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts