M4ver Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Witam serdecznie, mam problem otóż chciałbym aby mój koszyk był bardziej niż standardowy, czyli pokazywał zarówno koszt towaru, jak i koszt towary + wysyłka pocztą i kosz towaru + wysyłka kurierem. Czy znacie może jakiś moduł który pozwoli mi tak rozbudować koszyk ? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 koszty użytkownik definiuje w kolejnym kroku zamówienia, gdzie już koszyka nie ma. zanim klient nie zdefiniuje jaką formę wysyłki chce z wysyłką w etapie koszyka za wiele nie zrobimy. chyba, że na "sztywno" dodamy informację pod zestawieniem produktów o wysyłce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 (edited) koszty użytkownik definiuje w kolejnym kroku zamówienia, gdzie już koszyka nie ma. zanim klient nie zdefiniuje jaką formę wysyłki chce z wysyłką w etapie koszyka za wiele nie zrobimy. chyba, że na "sztywno" dodamy informację pod zestawieniem produktów o wysyłce. na "sztywno"? niekoniecznie. owszem, w standardowym koszyku nie ma odczytu wszystkich kosztow wysylek, ale mozna modul koszyka rozbudowac, dodac nowa klase odczytu bazy z przewoznikami i ich kosztami. dobudowac kontroler, ktory by odczytal te dane i "przelal" zmienne do szablonu modulu (tpl). dalej juz tylko, powiedzmy, wrzucenie zmiennych do szablonu dodanie math(cena produktu+koszty) w petli dla wszystkich przewoznikow. dlaczego 'tylko', no jeszcze klania sie ajax, zeby te ceny odswierzal wraz z dodawaniem produktow. mysle, ze tutaj bylaby najwieksza zabawa. pomysl moze i fajny, ale mysle,ze moze okazac sie dosc kosztowny. Edited January 24, 2015 by deejay3 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
veciak11 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Pomysł też mi się podoba, ponieważ klient mógłby od razu oszacować pełny koszt zakupu produktów z najniższą możliwą opłatą - wpłynęłoby to znacznie na zaufanie i prawdopodobniej zmniejszyłoby ilość porzuconych koszyków, które w większości przypadków są porzucane właśnie podczas wyboru sposobu wysyłki, czyli w miejscu gdzie pojawiają się konkretne dodatkowe koszty. Jeżeli znajdziecie podobny moduł to dajcie znać - ja także będę szukał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts