alexander_the_great Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Merhaba arkadaşlar. cdn kurulumunu yaptıktan sonra site resimleri cdn den çekmek istediğinde resimleri dost url yüzünden çekemiyor. .htaccess te şu şekilde kendini yenilediği halde resimleri ismi ile değil sayı ile çekmeye çalışıyor. # ImagesRewriteCond %{HTTP_HOST} ^cdn.siteadı.net$ [OR]RewriteRule ^([0-9])(\-[_a-zA-Z0-9-]*)?(-[0-9]+)?/.+\.jpg$ %{ENV:REWRITEBASE}img/p/$1/$1$2$3.jpg [L] bu konu hakkında bilgisi olan deneyimi olan kurulum yapmış olan arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim. Not: yabancı tüm forumu inceledim malesef benim gibi sorun yaşayanlar olmuş soranlar olmuş ama cevap malesef yok. kurulumu yapmış olan arkadaşlar lütfen cevaplarsanız sevinrim. Herkeze bol satışlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander_the_great Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 Türk forumunda bilen yok anladığım kadarı ile. Sorunun ne olduğunu çözdüm media server açtığınız zaman htaccess e otomatik eklediği kod yanlış. aşağıdaki gibi olmayacak. Kırmızı olan kısımı silmeniz gerekiyor. RewriteCond %{HTTP_HOST} ^cdn.siteadı.net$ [OR]RewriteRule ^([0-9])(\-[_a-zA-Z0-9-]*)?(-[0-9]+)?/.+\.jpg$ %{ENV:REWRITEBASE}img/p/$1/$1$2$3.jpg [L] dogurusu sadece RewriteRule ^([0-9])(\-[_a-zA-Z0-9-]*)?(-[0-9]+)?/.+\.jpg$ %{ENV:REWRITEBASE}img/p/$1/$1$2$3.jpg [L] şeklinde olması gerekiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkan_78 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 media server tam olarak nedir ne işe yarar Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander_the_great Posted March 10, 2015 Author Share Posted March 10, 2015 Merhaba erkan_78, Türkçe karşılığı “içerik dağıtım ağı” olan CDN, boyut itibariyle yüksek olan internet sitelerine ait dosyaların, farklı sunucularda tutularak ve farklı coğrafik lokasyonlardan siteyi ziyaret eden kullanıcılara en yakın sunucular aracılığı ile bu dosyaları onlara gönderilmesini sağlayan bir network ağıdır. Burada amaç, kullanıcıları fazla bekletmeden onlara en kısa sürede sayfanın tamamına erişimlerini sağlamaktadır. yani diyelimki yogun bir trafik alan bir siteniz var, host istanbulda izmirden giren bir ziyaretciye izmirdeki cloud sunucudan image, css, js dosyalarını çağırmaktadır.istanbuldaki server ı sıkıştırmamış olmaktadır ve serverın üzerinden yük kalkıcağı için daha hızlı cevap vermektedir. birazdaha açacak olursak benim çalıştıgım firmanın türkiyenin 5 büyük ilinde cloud sunucusu mevcut antalyadan giren izmirden giren bursadan ve ankaradan giren ziyaretçilere hızlı bir şekilde dosyalar gönderilmekte. diyelim diyarbakırdan ziyaretçi geldi en yakın ildeki sunucu cevap verir yani ankara. Toparlayacak olursak faydaları şu şekilde sıralanabilinir : Ziyaretçiye daha hızlı bir sunum ile keyifli dolaşım imkanı, server üzerindeki yükü hafifletmek, hızlı bir siteyi google daha çok sevmektedir. seo olarak fayda sağlaması aklıma gelen bu kadar Resimdeki orgin gerçek dosyaların olduğu yer diğer alttakiler ise ayna denilen cloud sunucular. umarım yardımcı olmuşumdur. tavsiye edermisin diye soracak olursan kesinlikle tavsiye ederim. ücretsiz deneme hizmeti veren firmalar mevcut mesela benim tercih ettiğim netdirekt.com.tr firması mevcut ssl dede sorun çıkmıyor ve 2 aydan beri hiç sorun yaşamadım deneme hesabıda mevcut. en düşük paketi 10tl+kdv 11,8tl gibi bir rakam a gelmektedir.en düşük paketi rahat rahat yetiyor şayet video için kullanmayacaksanız. denemek isterseniz herhangi bir sorun yaşadığınızda yardım etmeye hazırım. İyi satışlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts