it_rafal Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Witam Jak dodać tekst na stronę główną, w miejscu gdzie działa slider zdjęć na stronie głównej? Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Możesz skorzystać z dowolnego modułu html lub z modułu editorial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 chodzi o standardowy szablon prestashop tj. default bootstrap? jeżeli tak, to editorial pozwala na umieszczanie treści w hooku displayhome, tj. nie w tym miejscu w którym wyświetla się slider. To co musiałbyś zrobić to skorzystać np. z theme configuratora, jest tam narzędzie do dodawania kodu, wykorzystaj hook displayTopColumn Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 chodzi o standardowy szablon prestashop tj. default bootstrap? jeżeli tak, to editorial pozwala na umieszczanie treści w hooku displayhome, tj. nie w tym miejscu w którym wyświetla się slider. w presta 1.6 slider wraz z dwoma bocznymi grafikami uplasowany jest w displayTopColumn a nie home jezlei chodzi o umieszczenie czegokolwiek w hook displayTopColumn nalezy tez zwracac uwage, bo jest to hook wyswetlajacy sie w kazdej stornie, jezlei uprzemy sie na wykorzystanie tego hook nalezy w kontrolerze modulu zaznaczyc, ze ma sie wysweitlac tylko w pagename == index raczej dla glownej storny korzystalbym wylacznie z hookhome (dla poczatkujacych) i pogodzil sie z tym, ze blok wyswietla sie pod sliderem i grafikami (bo od tego miejsca dopiwro zaczyna sie ten zaczep) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 it_rafal Posted January 17, 2015 Author Share Posted January 17, 2015 Pomogło Dziękuję i Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 w presta 1.6 slider wraz z dwoma bocznymi grafikami uplasowany jest w displayTopColumn a nie home jak to ma się do tego co napisałem? nijak trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 jak to ma się do tego co napisałem? nijak trochę aaa, zle doczytalem "tj. nie w tym miejscu" mi wyszlo "w tym miejscu co slider" sorka za zamieszanie, ale mysle, ze moja odpowiedz, mzoe nie w tym miejcu ale ogolnie, jest znaczaca i pouczajaca na przyszlosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rysmen Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 (edited) Ja mam pytanie z innej beczki a nie moge założyc tematu to napisze tu (przepraszam) Witam mam na ime Karol i Pewien problem lub brak wiedzy jak w tym pasku dodać podstrony np oferta o nas itp SZablon default-bootstrap Serdecznie dziękuje Edited January 18, 2015 by rysmen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 aaa, zle doczytalem "tj. nie w tym miejscu" mi wyszlo "w tym miejscu co slider" sorka za zamieszanie, ale mysle, ze moja odpowiedz, mzoe nie w tym miejcu ale ogolnie, jest znaczaca i pouczajaca na przyszlosc to prawda :-) w zasadzie wniosła najwięcej do dyskusji, pozdrawiam :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Ja mam pytanie z innej beczki a nie moge założyc tematu to napisze tu (przepraszam) Witam mam na ime Karol i Pewien problem lub brak wiedzy jak w tym pasku dodać podstrony np oferta o nas itp SZablon default-bootstrap Serdecznie dziękuje nie ma opcji takiej w preście. mozna to zrobić tylko za pośrednictwem dodatkowych modułów, np. html box free. cały artykuł tutaj: linki w displayNav dodatkowo, co nie jest zaznaczone w artykule. po instalacji modułu przejdź do: 1) moduły > pozycje 2) kliknij w ikonę przeszczep moduł (transplant module) 3) z listy modułów wybierz html box free 4) z listy pozycji (hooków) wybierz displayNav 5) zapisz zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rysmen Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 nie ma opcji takiej w preście. mozna to zrobić tylko za pośrednictwem dodatkowych modułów, np. html box free. cały artykuł tutaj: linki w displayNav dodatkowo, co nie jest zaznaczone w artykule. po instalacji modułu przejdź do: 1) moduły > pozycje 2) kliknij w ikonę przeszczep moduł (transplant module) 3) z listy modułów wybierz html box free 4) z listy pozycji (hooków) wybierz displayNav 5) zapisz zmiany I tak usiłowałem zrobic i info Jakaś porada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 cuda na kiju, z jakiej wersji modułu korzystasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rysmen Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 HTML box v1.0 - by Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 nie wiem skąd tę wersję masz, ale jest stara. bardzo stara. 3 letnie w tym przypadku nie jest tak, jak z winem, że im starsze - tym lepsze pobierz nową wersję: darmowy moduł html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rysmen Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 przeinstalowywałem już to kilka razy i cały czas jest wersja HTML box v1.0 - by Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 poprawiłem link i załączyłem poprawną wersję, "download for free" http://mypresta.eu/modules/front-office-features/html-box.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rysmen Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 ok działa ten nowy jeszcze dwa pytania Czemu ja nie moge pisac nowych własnych postów? i czy jest taka wyszukiwarka do presty? http://otodom.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 witam, posty pewnie możesz pisać, ale: - jedno forum jest zablokowoane całkowicie (płatne moduły i szablony)- w postach, które tworzysz możesz używać zbanowanych słów (np. dr.u.g.i.e / d.r.u.g.a - bez kropek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
it_rafal
Witam
Jak dodać tekst na stronę główną, w miejscu gdzie działa slider zdjęć na stronie głównej?
Pozdr
17 answers to this question
Recommended Posts