MSLED Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Witam, sprzedaje rzeczy producenta od którego mam namiar na plik CSV który jest aktualizowany co 15 minut i zawiera stany magazynowe produktów. Wie ktoś może jak to wykorzystać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Raczej chyba plik CSV nie jest dobrym tego rozwiązaniem bo jest to mało skuteczny plik. Najlepiej było by gdyby wymiana danych odbywała się poprzez XML i wtedy za pomocą CRONA mógłbyś sobie zautomatyzować aktualizacje bo system sam uaktualniał Ci dane. A za pomocą csv raczej ciężko będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MSLED Posted January 19, 2015 Author Share Posted January 19, 2015 (edited) Raczej chyba plik CSV nie jest dobrym tego rozwiązaniem bo jest to mało skuteczny plik. Najlepiej było by gdyby wymiana danych odbywała się poprzez XML i wtedy za pomocą CRONA mógłbyś sobie zautomatyzować aktualizacje bo system sam uaktualniał Ci dane. A za pomocą csv raczej ciężko będzie. Dzieki za odpowiedź. mozesz podesłać jakieś namiary na tego CRONA? sprawdze sobie co to jest. Musze sie dowiedziec czy jest mozliwość otrzymywania pliku xml zamiast CSV EDIT znalazłem coś takiego: http://addons.prestashop.com/pl/eksport-moduly/6927-advanced-export-for-15-6-produtsorders-cron-csv.html tylko to jest do exportu danych z mojego sklepu, a ja bym miał importować stany z pliku do sklepu. Edited January 19, 2015 by MSLED (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Cron to jest program który wywołuje czasowe wykonywanie skryptów o określonym interwale czasowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MSLED
Witam, sprzedaje rzeczy producenta od którego mam namiar na plik CSV który jest aktualizowany co 15 minut i zawiera stany magazynowe produktów. Wie ktoś może jak to wykorzystać?
3 answers to this question
Recommended Posts