falancas Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 (edited) Herkese merhaba. Yukarıdaki tablo ile Prestashop üzerinden test maili gönderilememektedir. PHP mail() seçildiğinde herhangi bir sorun olmadan test maili gönderilmektedir. Aynı zamanda, sunucuma kurmuş olduğum Roundcube mail sunucusu da sorunsuz çalışmakta, alış-veriş konusunda sorunu yoktur. Sıkıntı sadece Prestashop üzerinden smtp ayarının kabul edilmemesidir. Yandex ve Gmail ile ayrı ayrı denedim fakat sonuca ulaşamadım. Buyrun efendim, bu da alınan hata mesajı. Edited January 12, 2015 by falancas (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokturk Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 aynı sorunu bende yaşadım, benim hostta php mail fonksiyonu kapalı ve mecbur smtp kullanmam gerekiyor. Konu hakkında bir uzman bize akıl verebilir mi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crackmass Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum. Prestashop 1.6.0.14 versiyonunu kullanıyorum. Kendi smtp ayarlarımı kullanıca ben de aynı hatayı alıyorum. PHP'nin mail() işlevini kullanın (önerilen; çoğu çalışır) seçeneğini işaretlesem dahi Hata: Lütfen yapılandırmanızı kontrol edinSending failed using mail() as PHP's default mail() function returned boolean FALSE.hatası alıyorum. Sorunu bir türlü çözemedim. Bütün alanları doğru dolduruyorum. Ancak olmuyor. Hosting firmam Marku.net. Onlara yazdım sabah ancak ilgili departmana iletildi diyor ancak daha dönüş olmadı. Sorun hosttan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Bilsem bekleyeceğim cevaplarını ancak bilmiyorum. Bir de ben müşterilerin şifremi unuttum bölümünde de hata alıyorum. Müşteri şifremi unuttum dediğinde e posta gönderilemedi hatası alıyorum. Acaba bu da mı yukarıdaki sorundan kaynaklanıyor acaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
crackmass Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Merhaba hosting firması ile defalarca yazışma yaptım. Ancak herhangi bir sorun olmadığı söylediler. Müşteriler şifremi unuttum bölümüne girip yeni şifre talebi oluşturduklarında e posta gönderilirken hata oluştu diye hata veriyor. Ayrıca iletişim formunu doldurup mesajı gönder dedikten sonra da aynı hata veriyor ancak bana mail geliyor ancak müşteri bunun farkında olmuyor çünkü o hata alıyor. Hosting firması yazılımsal bir hata diyor. Ancak yazılımsal olmaması gerekiyor sonuçta bu kadar gelişmiş bir sistem de nasıl böyle hata olabilir ki. Bir türlü sorunu gideremiyorum. Yardımlarınızı bekliyoruz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 (edited) Bu sorun yazılımsal bir problem değildir... hosting firmanız bu problemi çözemiyor ise hosting firmanızı değiştirmekten başka çareniz yok.... Edited May 4, 2015 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
crackmass Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Merhaba Şu anda kendi smtp değerlerimi girdim. Şifremi unuttum bölümüne girip şifremi unuttum dersem mail geliyor. Ancak iletişim bölümünde mesaj atarsam ilk denemede mail gönderilemedi uyarısı çıkıyor. Hiç bir şey yapmadan tekrar gönder tuşuna bastığımda bu defa mesaj gönderildi diyor. Ancak işin ilginç tarafı iletişim formunda ilkinde hata verse de prestashop admin bölümüne mesaj ulaşıyor. Yani aslında hatalı gibi görünüyor ancak admin paneline mesaj ulaşıyor. Bu sorunun kaynağı ve çözümü ne olabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Merhaba Şu anda kendi smtp değerlerimi girdim. Şifremi unuttum bölümüne girip şifremi unuttum dersem mail geliyor. Ancak iletişim bölümünde mesaj atarsam ilk denemede mail gönderilemedi uyarısı çıkıyor. Hiç bir şey yapmadan tekrar gönder tuşuna bastığımda bu defa mesaj gönderildi diyor. Ancak işin ilginç tarafı iletişim formunda ilkinde hata verse de prestashop admin bölümüne mesaj ulaşıyor. Yani aslında hatalı gibi görünüyor ancak admin paneline mesaj ulaşıyor. Bu sorunun kaynağı ve çözümü ne olabilir. adminde bütün mesajlar kaydolur eğer aktif ettiysen bunun smtp ayarları ile bir alakası yok. ama ikinci denemede gönderiyor demen çok ilginç bir hata. cache temizleyip denemekte fayda var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Merhaba Aynı hatayı bende yaşadım. Sorun yazılımsal değil hosting firması tarafında çözüldü. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikl Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 (edited) Bitte helfen Sie mir Ich habe mit Google probiert mit Microsoft probiert Immer sterben same Problem Hata: Lütfen yapılandırmanızı kontrol edin Connection could not be established with host smtp.office365.com [Network is unreachable #101] Edited July 25, 2022 by antikl fehler angeben (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikl Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 20 hours ago, antikl said: Bitte helfen Sie mir Ich habe mit Google probiert mit Microsoft probiert Immer sterben das gleiche Problem Hata: Lütfen yapılandırmanızı kontrol edin Verbindung mit Host smtp.office365.com konnte nicht hergestellt werden [Netzwerk ist nicht erreichbar #101] problem çözüldü Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts