b0l0 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Witam, chciałbym zmienić blok permanentnych linków a dokładnie wyrzucić "dodaj do ulubionych", lecz problem w tym, że po wejściu do modules -> blockpermanentlinks -> blockpermanentlinks.tpl i wyrzuceniu kodu odpowiadającego za dodanie do ulubionych i wysłaniu na serwer nic zupełnie się nie dzieje?. Dlaczego tak jest?, dodam że mam szablon leo themes, może tutaj tkwi problem??. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 A robisz to w katalogu szablonu czy w katalogu modułów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 (edited) W katalogu modułów. W katalogu szablonu nie ma tego bloku. I mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego adres zdjęcia wyświetla się w ten sposób? tzn. 2x występuje nazwa domeny: http://wypasionysamsung.pl/wypasionysamsung.pl/50-home_default/case-mate-barely-there-turkusowy.jpg Pozdrawiam. Edited January 10, 2015 by b0l0 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Problem może leżeć w cache i kompilacji a raczej jej braku, link faktycznie błędny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Czyli rozumiem, że jak włącze cache to powinno działać?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Z tego co widzę to masz włączony, po każdej zmianie w plikach należy wyczyścić cache i włączyć kompilacje aby pliki na nowo się wczytały a nie z pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 A wiesz co może być przyczyn tych podwójnych linków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Nie, raczej bez dostępu będzie to ciężko stwierdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Po klkinięciu na włączenie cache'u wyskakuje System plików Memcached (musisz zainstalować Rozszerzenie Memcache PECL) APC (musisz zainstalować Rozszerzenie APC PECL) Xcache (musisz zainstalować Rozszerzenie Xcache) Co mam wybrac?. System plików? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 Tylko po co chcesz włączyć cache skoro ja cały czas pisze o jego wyczyszczeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 11, 2015 Author Share Posted January 11, 2015 Niestety czyszczenie nic nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 W którym miejscu jest to dodaj do ulubionych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 11, 2015 Author Share Posted January 11, 2015 Na samej górze. Nie widziałeś tego, bo było wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 To ja już się całkiem pogubiłem i nie wiem o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 11, 2015 Author Share Posted January 11, 2015 W czym się pogubiłeś?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 We wszystkim, nie wiem o co Ci chodzi piszesz że usunąłeś link a sie wyświetla, jak ja pytam sie gdzie to piszesz że go nie ma. Więc nie wiem o co chodzi, może zacznij łopatologicznie od początku z dokładnym opisem co gdzie jak i po co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 wyczyszczenie cache - usuwa stara kompilacje, ale musisz jeszcze ustawic opcje wymus kompilacje aby nowe zmiany mogly wejsc w zycie - no i po tych ustawieniach 2 razy odswiezyc front sklepu aby zobaczyc zmiany przydalby sie przyklejony topic z tymi poradami co tak kraza w kolko jak "smrod po gaciach" Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0l0 Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Czy pomoże ktoś z tymi niedziałającymi zdjęciami?. Po najechaniu na dany produkt zdjęcie nr 2 nie chcę się wczytać, ponieważ powiela się nazwa strony w linku. Kod tego bloku jest w linku poniżej http://wklej.to/aZHvr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts