mrbino Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Witam jak w temacie, szukam informacji jak zrobić w PS 1.6 abym mógł pewne produkty wyłączyć z funkcji dodania do koszyka. Chciałbym aby klient mógł zobaczyć tylko cenę ale nie mógł kupić owego produktu online lecz tylko na miejscu w siedzibie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 tak lakonicznie: produkt - ilosci - ustaw nie pozwol zamowic oraz stan na 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 W sumie też prawda ale będzie wskazywać, że nie ma , a produkt będzie tylko, że na miejscu. Więc nie chciał bym wprowadzać klienta w błąd iż danego produktu nie posiadamy. Gdy nie ma na stanie Nie pozwól zamówić Pozwól zamawiać A jak zrobić gdy jest na stanie ale nie pozwól zamówić. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 gdzies mozna pobrac modul odbior w sklepie, a w produkcie wybierasz tylko ta opcje dostawy - tyle, ze to wszystko i tak przez koszyk przejdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 Nie dobrze , to nic czekam na jakąś mądrą głowę. Bo nie widze innego rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Jeśli produkty będą należały do jednej grupy to można by napisać warunek który by je odfiltrował i ukrył niektóre elementy, takie jak przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 ale przeciez w produkcie, jego edycji (Informacje) wystarczy zaznaczyc NIE - sprzedaz (tryb katalogu jezeli nieaktywne), TAK - wyswietlaj cene 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 o w morde faktycznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Za dużo kombinujemy, zamiast iść najmniejszą linią oporu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Dokładnie Panowie , też wczoraj to znalazłem ( zauważyłem) , ale wtopa heh no ale cóż teraz trzeba popoprawiać kody plików które pozmieniałem. Pozdrawiam temat można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Dokładnie Panowie , też wczoraj to znalazłem ( zauważyłem) , ale wtopa heh no ale cóż teraz trzeba popoprawiać kody plików które pozmieniałem. Pozdrawiam temat można zamknąć. ale to juz... znalazles... na drugim forum, na ktorym zadawales to samo pytanie i dokladnie to samo tam odpowiedzialem PS. Za dużo kombinujemy, zamiast iść najmniejszą linią oporu tak to jest, ze na najprostsze rzeczy najtrudniej wpasc ale to sie nazywa rutyna i profesjonalizm my, jako programisci/developerzy w pierwszej kolejnosci swoje mysli kierujemy w kod: "oj, co by tam trzeba bylo zmienic... juz mam namysli jakas klase, zaraz musze to sprawdzic ale teraz nie mma czasu" mysle, ze to pierwsze mysli zazwyczaj i nasze utrapienie ot takie wynalezienie kola na nowo ale po to nas jest tylu, zeby zawsze znalaz sie ten jeden, ktory pojdzie ta najnizsza linia oporu nieraz juz tez sie lapalem na tym, ze przekombinowuje a ktos poszedl po prostej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 ale to juz... znalazles... na drugim forum, na ktorym zadawales to samo pytanie i dokladnie to samo tam odpowiedzialem Zgadza się ale coś wtedy mi nie działało, podejrzewam że dlatego bo włączony miałem tryb katalogu a teraz bez tego trybu wystarczy poprostu odznaczyć sprzedaż, ehhh 5 sekund i działa a ile czasu poszło na zapoznanie się z kodem i edycja , masakra. Cóż człowiek uczy się całe życie. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mrbino
Witam jak w temacie, szukam informacji jak zrobić w PS 1.6 abym mógł pewne produkty wyłączyć z funkcji dodania do koszyka. Chciałbym aby klient mógł zobaczyć tylko cenę ale nie mógł kupić owego produktu online lecz tylko na miejscu w siedzibie.
Pozdrawiam
11 answers to this question
Recommended Posts