Gold1s Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Witam serdecznie, mam parę pytań i problemów, może w punktach:1. Czy w zakładce dostawców w panelu admina można dodać polę NIP do każdego z dostawców?2. To samo, co wyżej, z tym, że zakładka Producenci?3. Dodałem nowe pole, które jest wymagane do rejestracji, wszystko śmiga jak należy, z tym, że podczas próby dodania użytkowanika poprzez panel admina wyświetla się błąd: "Property Customer->pole1 is empty". Czy gdzieś do plików panelu administracyjnego również muszę dodać kod, który dodałem do plików odpowiedzialnych za frontend? Jeśli tak - bardzo proszę o informację o jaki plik i w jakie miejsce.4. Czy jest możliwość wyzerowania ID producentów? Po usunięciu domyślnych - w tym momencie dodając nowego - uzyskuje on ID 45 zamiast 1.5. Na stronie głównej w zakładce Nowości nazwa produktu skrócona jest do 15 znaków (w tym spacje) i zostaje dodany wielokropek "...". Gdzie mogę zmienić ilość wyświetlania się tych znaków - to samo w zakładce którejkolwiek kategorii?6. Czy możliwe jest włączenie na stronie kodu reCaptcha, bądź jakiegoś innego narzędzia przeciwko spam botom?Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Czy ktoś zna odpowiedzi na któreś z pytań? Dziękuję z góry za każde odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 4. tylko po wyczyszczeniu tabeli i wszystkich powiązanych z producentami danych, ALTER TABLE `table_name` AUTO_INCREMENT=1 5. zalezy od wersji prestashop 6. na jakiej stronie? wszystko od tego zależy, niemniej jednak każda strona wymagać będzie modyfikacji w core sklepu i wplikach tpl. standardowo takiej funkcji niema 1 nowy temat = 1 temat lub 1 pytanie- Jeśli masz więcej niż jedno pytanie, otwórz kolejny nowy temat i sprecyzuj swój problem jak najbardziej to możliwe- Nie zadawaj kolejnych pytań w wątku, który nie jest związany z Twoim problemem, stwórz kolejny nowy temat w odpowiednim dziale 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 1 i 2 - tylko za pośrednictwem modyfikacji zarówno kontrolerów, klas jak i bazy danych (modyfikacja core) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted January 10, 2015 Author Share Posted January 10, 2015 Witam. Dziękuję za odp. Moja wersja PrestaShop™ 1.5.6.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 5. product-list.tpl jest tam kod: {$product.name|truncate:45:'...'|escape:'html':'UTF-8'} zwiększamy wartość truncate, np. do 120 {$product.name|truncate:120:'...'|escape:'html':'UTF-8'} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted January 23, 2015 Author Share Posted January 23, 2015 Niestety to nie działa Opisałem to tutaj: https://www.prestashop.com/forums/topic/396219-d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87-nazw-produkt%C3%B3w/ Działa tylko, jeśli zmniejszam od 17 znaków w dół, czyli przykładowo ustawię 5 i jest OK, ale jeśli więcej niż 17 - wtedy i tak wyświetla 17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts