Camaro1974 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 (edited) Powoli tracę cierpliwość, może macie jakieś rozwiązanie. Problem: Wprowadziłem kilkanaście kategorii, wszystkie się zapisały i nie było problemu do momentu kiedy chciałem dodać kolejną kategorię. Panel admin. zapisuje zmianę, widzę nową kategorię na liście, ale sklep nie wyświetla jej na stronie. Z drugiej strony panel nie zapisuje żadnych zmian jeśli chodzi o moduły. Próbowałem odinstalować blok kategorii. Mam komunikat że został odinstalowany, ale okazuje sie ze nie, nadal jest na liscie. Edited January 6, 2015 by Camaro1974 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 ale sklep nie wyświetla jej na stronie. w którym miejscu na stronie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 (edited) chce dodac kategoria Kamizelki, nadrzedna kategoria Odziez Nie wyswietla jej w menu poziomym na stronie glownej a takze nie pokazuje jej po kliknieciu w Odziez. Wszystkie poprzednie sa i dzialaja peawidlowo Teraz zauwazylem ze cos pochrzanilo sie tez z produktami. Ostatni produkt ktory zostal dodany widnieje w panelu adm., ale na stronie jest tylko opis bez zdjecia a po kliknieciu w puste okno zdjecia pojawia sie tylko komunikat: Jest 1 błąd Nie masz dostępu do tego produktu. Edited January 6, 2015 by Camaro1974 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna powyzsego problemu ? Z gory dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 korzystasz z jakiegoś rozwiązania cache? np. od hostingu, albo jakiś moduł w prestashop? przejdź do: preferences > performance wyłącz cache, i włącz wymuszenie kompilacji sprawdź czy cokolwiek się zmienia na froncie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Włączyłem - wymuś kompilacje Wyłączyłem - pamięć podręczna Bez zmian. Kategoria zapisuje sie i widac ja w paneli admin. ale na stronie sklepu jej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 jak z tymi modułami / funkcjonalnościami hostingu do cache'owania frontu sklepu? - jaka wersja sklepu ? - gdzie hosting ? - możesz podać url ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 Wersja sklepu 1.6.0.9 Hosting w netlook.pl Url.: www.sklep.hurtownia-bhp.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 PA > ZAAWANSOWANE > KOMPILACJA > na zielonym pasku "wyczysc cache" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 7, 2015 Author Share Posted January 7, 2015 (edited) nie pomoglo Czy powodem moze byc PHP 5.2 ? Powoli trace wiare w preste Edited January 7, 2015 by Camaro1974 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 8, 2015 Author Share Posted January 8, 2015 i jak to widzicie ? są jakies szanse na rozwiazanie tego problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 przejsc na php 5.3> warto tak czy siak ale u ciebie wyglada to idealnie na problem z cachem moze wyczysc go recznie? czyli usun wszystko z : theme/twojtemat/cache/.... cache/cachefs/.... cache/smarty/cache/..... cache/smarty/compile/... dodatkowo jak masz problem z pokazywaniem modulu na liscie modulow usun raz cache/class_index.php - on wygeneruje sie ponownie ja uzywam oprocz wyczysc cache tego modulu ktory usuwa wiecej:http://bit.ly/emptycache-prestashop jesli kasowales kategorie i na nowo je robiles (i tak w kolko) mogl powstac jakis problem z tabela w bazie danych mozesz zrobic 3 i 4 punkt z modulu oczyszczanie prestashop - ale tu robisz kopie bazy danych! i nie odpowiadam za to jak cos pojdzie nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Czy masz na hostingu zdeklarowany rozmiar bazy danych? - może baza osiągnęła już max. rozmiar i nie zapisuje już nowych rekordów?. Czy inne zmiany są wprowadzane na stronę np. zmiany w opisie itp... są dodawane i widziane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camaro1974 Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 przejsc na php 5.3> warto tak czy siak ale u ciebie wyglada to idealnie na problem z cachem moze wyczysc go recznie? czyli usun wszystko z : theme/twojtemat/cache/.... cache/cachefs/.... cache/smarty/cache/..... cache/smarty/compile/... dodatkowo jak masz problem z pokazywaniem modulu na liscie modulow usun raz cache/class_index.php - on wygeneruje sie ponownie ja uzywam oprocz wyczysc cache tego modulu ktory usuwa wiecej: http://bit.ly/emptycache-prestashop jesli kasowales kategorie i na nowo je robiles (i tak w kolko) mogl powstac jakis problem z tabela w bazie danych mozesz zrobic 3 i 4 punkt z modulu oczyszczanie prestashop - ale tu robisz kopie bazy danych! i nie odpowiadam za to jak cos pojdzie nie tak usunalem wszystko co napisales, aczkolwiek nie udalo usunac sie katalogow z folderu cache/smarty/compile/... nic nie pomoglo Nie mam pliku cache/class_index.php mam tylko cache/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
twojarafa Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Witam, Odkopuję gdyż mam podobny problem a wspomniane sposoby jego rozwiązania nie skutkują. Mam ostatnio sporo pracy przy aktualizacji sklepu i od paru dni jeden i ten sam problem - zmiany które próbuję wprowadzić nie zapisują się. Przykład : - chcę zmienić ceny w kombinacji danego produktu, klikam w edycję, zmieniam cenę ręcznie, zatwierdzam zapisz i zostań lub zapisz - bez różnicy. 1/10 razy wyskakuje po chwili mała zielona tabliczka "produkt poprawnie zaktualizowany". Kiedy wyskakuje zielona tabliczka zmiany faktycznie się zapisują. Dodam że jeżeli się uprę i będę raz za razem wprowadzał te samą zmianę to w końcu doczekam się upragnionej zielonej tabliczki. Dzisiaj wpadłem na pomysł że przecież mogę produkty aktualizować bezpośrednio z bazy w phpmyadmin( w niektórych przypadkach jest to nawet prostsze), więc do dzieła. Znalazłem ID produktu zaktualizowałem co chciałem, kliknąłem wykonaj, i... na sklepie dalej to samo. Nic kompletnie się nie zmieniło, a żeby było śmieszniej wchodząc ponownie w produkt z poziomu phpmyadmin zmiany są, zgodnie z tym co wprowadziłem poprzednio. Próbowałem czyścić cache, sprawdzałem czy loguję się aby na pewno do odpowiedniej bazy. Wersja presty : 1.6.1.6 Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyhan Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 (edited) Witam, Odkopuję gdyż mam podobny problem a wspomniane sposoby jego rozwiązania nie skutkują. Mam ostatnio sporo pracy przy aktualizacji sklepu i od paru dni jeden i ten sam problem - zmiany które próbuję wprowadzić nie zapisują się. Przykład : - chcę zmienić ceny w kombinacji danego produktu, klikam w edycję, zmieniam cenę ręcznie, zatwierdzam zapisz i zostań lub zapisz - bez różnicy. 1/10 razy wyskakuje po chwili mała zielona tabliczka "produkt poprawnie zaktualizowany". Kiedy wyskakuje zielona tabliczka zmiany faktycznie się zapisują. Dodam że jeżeli się uprę i będę raz za razem wprowadzał te samą zmianę to w końcu doczekam się upragnionej zielonej tabliczki. Dzisiaj wpadłem na pomysł że przecież mogę produkty aktualizować bezpośrednio z bazy w phpmyadmin( w niektórych przypadkach jest to nawet prostsze), więc do dzieła. Znalazłem ID produktu zaktualizowałem co chciałem, kliknąłem wykonaj, i... na sklepie dalej to samo. Nic kompletnie się nie zmieniło, a żeby było śmieszniej wchodząc ponownie w produkt z poziomu phpmyadmin zmiany są, zgodnie z tym co wprowadziłem poprzednio. Próbowałem czyścić cache, sprawdzałem czy loguję się aby na pewno do odpowiedniej bazy. Wersja presty : 1.6.1.6 Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam Chrome? czy inna? U mnie (dzisiaj) przestało działać na Chromie, ale FF jak gdyby nic. Sprawdź sobie też na FF Edit: https://www.prestashop.com/forums/topic/563979-presta-16-16-nie-zapisuje-zmian-cen/ Edited November 16, 2016 by krzyhan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Temat już był poruszany naście razy na forum wystarczy poszukać żeby znaleźć te wątki. Problem jest w niektórych przeglądarkach, mozilla póki co sprawuje sie dobrze. Poprawka jest w wersji presty 1.6.1.9 jeśli ktoś nie może, lub nie che aktualizować sklepu to powinien nanieś poprawki w plikach: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/6749/commits/73fd8dbed9f413a70f7d04fc4badd48f00ca501a 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts