dedbruk Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Witam, Od 2 tygodni konfiguruje sklep: www.brillant-shop.pl Do tej pory dodałem część produktów wszystkie kategorie podkategorie itd. Wszystkie opisane, włączone przyjazne linki itp. Mapa witryny utworzona w module presty, dodana do narzędzi dla webmasterów większość adresów zaindeksowana. Mam problem z wyszukiwarką google. Część produktów już pojawia się w wynikach na 20-80 miejscu lecz linki z wyszukiwarki nie wskazują na stronę produktu, ale na stronę jakiejś kategorii lub podkategorii zupełnie z nim nie związaną. W załączniku przykładowe wyniki wyszukiwania oraz link produktu z mojego sklepu. Czym to może być spowodowane. Pomóżcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 wszystko działa prawidłowo, wyszukiwarka bazuje na treściach dostępnych na stronie. przykładowo, w momencie kiedy robot googla odwiedził stronę sklepu (tej kategorii o której mowa) w bloku z nowymi produktami mógł ten produkt się wyświetlać. Google zaindeksował taką stronę i teraz jeżeli wyszukujesz tego produktu, google zwraca wyniki zawierające daną frazę. A jako, że strona kategorii została zaindeksowana z tą frazą - to google zwrócił link do zaindeksowanej w tej sposób strony kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dedbruk Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Rozumiem. Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts