pawlus1993 Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Witam serdecznie, posiadam moduł Inpost firmy Prestahelp. Moduł co prawda działa poprawnie, jednak przycisk pojawia się w złym miejscu (jest strasznie nieczytelny, ciężko przez to nazwać go przyciskiem). Przycisk wyświetla się po włączeniu w Prestashop przewoźnika Paczkomaty (czyli tak jak powinno być) jednak wtedy automatycznie formularz wyboru Paczkomatu wyświetla się przy Odbiorze osobistym, nawet wtedy, jeśli zaznaczę innego przewoźnika bądź co lepsze nie jest zaznaczony żaden przewoźnik. Moduł ten ma odpowiednio przypisanych przewoźników (w moim przypadku id 34 i 41) i jest prawidłowo skonfigurowany (wyświetla mapę paczkomatów, pozwala na wybór etc.). Próbowałem kontaktować się z ich supportem, ale nic z tego a korzystałem i z ich specjalnego formularza i dzwoniłem osobiście- początkowo wymówką była ich choroba, jednak od tego czasu minęły blisko 3 tygodnie a efektów nadal nie ma. Mam nadzieję, że problem lepiej opisze załączone zdjęcie. Potrafi się ktoś z tym uporać? Przejrzałem pliki .tpl tego modułu, jednak nic konkretnego nie znalazłem a w order-carrier.tpl nic szczególnego nie znalazłem. Z góry jestem wdzięczną za wszelką udzieloną pomoc, jeśli mam podesłać jeszcze jakieś pliki to nie ma problemu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 a czy ten formularz wyboru przewoźnika nie jest jakoś zmodyfikowany? nie wygląda mi to na standardowe rozwiązanie i być możę tu tkwi problem, że to rozwiązanie jakoś koliduje z modułem paczkomatów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Nie nie był modyfikowany. Jedyną modyfikacją strony na której się wyświetla formularz to zmiana kolorystyki przycisków przez css oraz dopisek, że wysyłka jest tylko na terenie RP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Dodam tylko, że jest to szablon electronues a wersja Prestashop jaka jest obecnie zainstalowana to 1.6.0.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts