TargHan Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Proszę o pomoc Back Office - działa Front Office - nie działa Ustawienia: PRESTASHOP 1.6.0.9 Preferencje -> Ogólne Włącz SSL - TAK Wymuś użycie SSL na wszystkich stronach - TAKPodwyższone bezpieczeństwo - TAK Preferencje -> SEO & URL Przyjazny adres URL - TAK Baza danych PS_SSL_ENABLED - value = 1 PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE - value = 1 Na końcu pliku .htaccess dodałem RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} httpsRewriteRule (.*) - [E=HTTPS:on] NIC NIE POMOGŁO Nie mam już pomysłów gdzie i co sprawdzić co może być przyczyną. W razie dodatkowych pytań o ustawienia proszę o kontakt. Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agland Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 (edited) SSL działa dla stron koszyka i kontaktu oraz konta. Dla innych stron domyślnie nie działa. Edited January 4, 2015 by agland (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TargHan Posted January 4, 2015 Author Share Posted January 4, 2015 czy jestem za logowany, czy w koszyku - cały czas mam Połączenie częściowo szyfrowane - zawiera ona nieszyfrowane elementy (np: obrazki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agland Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 to inna bajka. i pewnie w chrome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TargHan Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Błedy w zabezpieczeniu w FireFox, Chorme, Opera Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 agland Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Sprawdź czy dobrze dodałeś certyfikat (certyfikaty pośrednie) bo podejrzewa, że masz rapid. Jeśli to nie pomoże to wina leży po stronie szablonu i modułów. Wyłącz moduły które powodują błędy zabezpieczeń i sprawdzaj. Na początek moduł wyszukiwania i newsletter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 w pierwszym poscie nie piszesz co jest problemem i co chcesz osiagnac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TargHan Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 w pierwszym poscie nie piszesz co jest problemem i co chcesz osiagnac... Masz rację, że załączem - Cel - Użycie SSL na wszystkich stronach sklepu. Problem - cały czas mam Połączenie częściowo szyfrowane - zawiera ona nieszyfrowane elementy (np: obrazki) dla front office, back office działa jest kłudka i "w pełni" szyfrowane połączenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TargHan Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Sprawdź czy dobrze dodałeś certyfikat (certyfikaty pośrednie) bo podejrzewa, że masz rapid. Jeśli to nie pomoże to wina leży po stronie szablonu i modułów. Wyłącz moduły które powodują błędy zabezpieczeń i sprawdzaj. Na początek moduł wyszukiwania i newsletter. Dzięki - tak zrobię, szablon robiłem sam i modułów nie wiele zainstalowałem - więc pewnie coś mi umkneło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 wszystkie błędy znajdziesz w konsoli przeglądarki ctrl+shift+j w chrome następnie krok po kroku popraw błędy dotyczące ssl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TargHan Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 wszystkie błędy znajdziesz w konsoli przeglądarki ctrl+shift+j w chrome następnie krok po kroku popraw błędy dotyczące ssl Dzięki wielkie za pomoc - temat rozwiązany - temat śmieszny - link do status gg - był http i wywalał błąd Jeszcze raz dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TargHan
Proszę o pomoc
Back Office - działa
Front Office - nie działa
Ustawienia:
PRESTASHOP 1.6.0.9
Preferencje -> Ogólne
Włącz SSL - TAK
Wymuś użycie SSL na wszystkich stronach - TAK
Podwyższone bezpieczeństwo - TAK
Preferencje -> SEO & URL
Przyjazny adres URL - TAK
Baza danych
PS_SSL_ENABLED - value = 1
PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE - value = 1
Na końcu pliku .htaccess dodałem
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} https
RewriteRule (.*) - [E=HTTPS:on]
NIC NIE POMOGŁO
Nie mam już pomysłów gdzie i co sprawdzić co może być przyczyną.
W razie dodatkowych pytań o ustawienia proszę o kontakt.
Z góry dziękuje za pomoc.
10 answers to this question
Recommended Posts