mrova Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie problemu, z którym borykam się od początku założenia sklepu, a mianowicie: Sprzedaję produkty, które w większości są na wagę, czyli produkt z kg. opakowania rozdzielany jest na mniejsze części (po złożeniu zamówienia przez klienta) i tak jest wysyłany. Do każdego produktu dostępne są jego "wersje" (w ps to atrybuty), czyli klient może zamówić 50g, 100g, 250g itd., ale może zamówić 1x250g, 5x50g, cały czas będzie to wysłane z jednego miejsca na magazynie. Podsumowując, czy da się spiąć atrybut (waga np. 50g), tak żeby zmieniał pozostałe atrybuty w momencie zamówienia (klienta zamawia 500g, zostaje 500g na stanie, czyli 10x50g, 5x100g itd.) i sam to przeliczał i zmieniał pozostałe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 niejasno piszesz - chcesz aby stan magazynowy byl w gramach? (np 3000gram) a kazda kombinacja zmniejszala stan o tyle ile ma napisane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrova Posted January 4, 2015 Author Share Posted January 4, 2015 (edited) Już tłumaczę. Na magazyn wchodzi mi towar np. 1kg herbaty. Na stronie ten sam kilogram rozbijam w ramach atrybutów na: 50g 100g 250g 500g 1kg Wszystko idzie z jednej paczki i problem polega na tym, że jeżeli klient zamawia 2x50g to teoretycznie powinno zejść 100g z dostępnego kilograma, a presta traktuje każdy atrybut jako osobny produkt, czyli zejdą dwie sztuki z 50g. Mogę to na bieżąco zmieniać i pozostałą ilość rozbijać na atrybuty, ale przy 150 pozycjach to trochę uciążliwe. np. Mam 1kg, czyli 20x50g 10x100g 4x250g 2x500g 1x1kg Po każdym zamówieniu musiałbym zmieniać ręcznie dostępne ilości. niejasno piszesz - chcesz aby stan magazynowy byl w gramach? (np 3000gram) a kazda kombinacja zmniejszala stan o tyle ile ma napisane? Edited January 4, 2015 by mrova (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 aha niestety presta sama w sobie nie ma mozliwosci takiego zmniejszania stanow moglbys zastosowac jednostke 50g i sprzedawac bez kombinacji albo rozbic kazda kombinacje na osobny produkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrova Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Tak, do tego doszedłem, ale myślałem, że może jest jakiś sprytny moduł którego nie znam No nic, chyba na razie zostanę przy tym co mam. aha niestety presta sama w sobie nie ma mozliwosci takiego zmniejszania stanow moglbys zastosowac jednostke 50g i sprzedawac bez kombinacji albo rozbic kazda kombinacje na osobny produkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts