Jump to content

Arkadaş url konusunda ufak bi istek

ynsmrt

Recommended Posts

merhaba, örneğin ps 1.5 diye girmiş olduğum bir ürün url olarak siteadi.com/ps-15 olarak ekranda görünüyor bu urlyi  siteadi.com/ps-1-5 olarak nasıl yapabilirim teker teker değiştiremiyorum çok fazla ürün var ps sürümüm 1.6.x

On 12/21/2014 at 11:20 AM, ynsmrt said:

merhaba, örneğin ps 1.5 diye girmiş olduğum bir ürün url olarak siteadi.com/ps-15 olarak ekranda görünüyor bu urlyi  siteadi.com/ps-1-5 olarak nasıl yapabilirim teker teker değiştiremiyorum çok fazla ürün var ps sürümüm 1.6.x

Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yukarıdaki talebinizi tam olarak anlayamadım maalesef; ürün url adreslerinin başlangıç kısmında gelen sayılar ürünlerin id numarasıdır. ?

Yani tam olarak hangi kısmı ve neden değiştirmek istiyorsunuz acaba?

On 12/21/2014 at 2:28 PM, shnslmz said:

Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yukarıdaki talebinizi tam olarak anlayamadım maalesef; ürün url adreslerinin başlangıç kısmında gelen sayılar ürünlerin id numarasıdır. ?

Yani tam olarak hangi kısmı ve neden değiştirmek istiyorsunuz acaba?

hoş bulduk, ürün isminde geçen noktalama işaretini url ye çevirildiğinde siliniyor bunun silinmesi yerine - işareti ile değişmesinin bir yolu var mı acaba tools.php de bir kaç değişiklik yaptım sonuç alamadım maalesef

ürün ismi prestashop 1.6 olsun

url olarak siteadi.com/prestashop-16 oluyor url nin siteadi.com/prestashop-1-6 bu şekilde olmasını gerekiyor

merhaba çözüm aşağıdaki şekilde olmalıdır....aşağıda verdiğim örnek kod ile istediğiniz sembol veya karakteri [-] ile değiştirebilirsiniz...

js/admin.js

Bul:

str = str.replace(/[\u00E0\u00E1\u00E2\u00E3\u00E4\u00E5\u0101\u0103\u0105\u0430]/g, 'a');

üzerine ekle:

str = str.replace(/[.]/g, '-');

mhpQt1h.png

Sonuç: 

nT4oE5L.png