Davidmax Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Witam poszukuje zaawansowanego modułu do kombinacji produktów. Do wielu kombinacji z mozliwością pokazywania zdjęć tych kombinacji. wybór kombinacji najlepiej w etapach, żeby było czytelne i proste dla klienta. przykład o jaki mi chodzi jest na tej stronie: http://libidex.com/libidex-latex/Princess-Catsuit/276/1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 takiego nie znajdziesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 moze Attribute Wizard Pro - addons.prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidmax Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 Attribute Wizard Pro - wygląda dobrze dzięki bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 napisalem ci o tym module juz w twoim innym watku o leyerze..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidmax Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 kojarze, tam była mowa o wydajności serwera, przy większej ilości kombinacji.właśnie się zastanawiam czy poprawi mi on wydajność czy pogorszy ? Tu będzie wyzwanie, bo kombinacji będzie dużo więcej ( masa) Jak narazie zauważyłem że gdy w ktegori mam więcej niż 900 produktów z kombinacjami, to sklep zwalnia i nie jest to wina bazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 kojarze, tam była mowa o wydajności serwera, przy większej ilości kombinacji.właśnie się zastanawiam czy poprawi mi on wydajność czy pogorszy ? Tu będzie wyzwanie, bo kombinacji będzie dużo więcej ( masa) Jak narazie zauważyłem że gdy w ktegori mam więcej niż 900 produktów z kombinacjami, to sklep zwalnia i nie jest to wina bazy. AWP nie tworzy kombinacji, znaczy ty nie tworzysz do tego modulu wrzucasz tylko pojedyncze atrybuty a on sobie sam laczy kazdy z kazdym tworzac jedendodatkowy atrybut. i tyle. majac powiedzmy 10 atrybutow zamiast miec 1000 kombinacji masz tyklo 10+1 czyli, nei ma mozliwosci zeby to spowolnilo sklep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidmax Posted December 21, 2014 Author Share Posted December 21, 2014 Czy ja do wszystkich moich produktów które już mam od nowa będe musiał robić kombinacje ? ciekwe jak on bedzie współgrał z StoreManagerem ? kupiłem juz ten moduł, szkoda tylko że nie było tam informacji ze insatalacja bedzie taka skomplikowana. Musze pliki zmieniać i nie bardzo to wszystko jasne jest. Jak się uporam z instalacją to będzie sukces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 to trzeba przyznac, AWP do najprostszych w instalacji nie nalezy, ale warto poswiecic chwile zeby to okielznac. wszystko masz wyrzucone w konfiguracji modulu. te linijki co sa tam podawane odnosza sie do tych zawarych w module (override, czy modified - nei pamietam juz dokladnie jak to sie nazywalo.) tutaj sprawa jest prosta dlaczego nie naklada tego z automatu. za wiele zmian w kontrolerach a czesto inne modulu wykonuja tez te same kontrolery i sa one plasowane wlasnie we spomnianym katalogu ./override danego sklepu. zeby nie "psocic" innym tutaj tworcy zdecydowali sie na takie a nie inne rozwiazanie recznego prowadzania zmian. jezlei masz czysty skle i nie masz za wiele obcych modulow mozesz spokojnie, dla danej wersji skopiowac pliki z modulu do sklepu. co do wsprowadzania atrybutow. mozesz wprowadzic dla jednego produktu a pozneij z poziomu konfiguracji modulu skopiowac te atrybuty albo di pojedynczych produktow albo do calej kateogrii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidmax Posted December 22, 2014 Author Share Posted December 22, 2014 już doszedłem, najlepiej się instaluje na dziewiczej wersji presty:) wrzucam pliki na serwer i załatwione. ale na moim sklepie, narazie nie zaryzykuje, musze się przygotować psychicznie Ogólnie bardzo dobry moduł. takiego szukałem Wielkie dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts