frybakowski Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Witam, Mam pytanie dotyczące edycji szablonu jaki mam zainstalowany na prestashopie. Mianowicie gdzie znajduje się lub gdzie jest generowany kod html strony? Na przykładzie np. szablonu CMS: mamy plik index.php gdzie są sekcje header, body itd. Jak to jest w odniesieniu do prestashop? w folderze szablonu nie mogę znaleźć plików odpowiedzialnych za to. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 W folderze szablonu wszystkie pliki tpl są odpowiedzialne za wygląd, z tym że podzielone ładnie według sekcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 frybakowski Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Dziękuję bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 michal2 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Podłączę się do pytania. Jak zmienić dane takie jak numer kontaktowy w miejscu zaznaczonym czerwoną ramką? Jakieś pomysły? http://scr.hu/9ic/k55e3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 W module blok informacji kontaktowych, są takie 2 moduły ciebie interesuje ten z kwadratową ikona nie okrągła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 michal2 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Niestety nie widzę tego typu plików. Czy mógłbyś podać krok po kroku jak to powinienem zrobić? Dzięki z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Plików? Gdzie szukasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 michal2 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Chyba źle to określiłem.W tym miejscu szukam http://scr.hu/9ic/eejcl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Prawie, trochę za daleko w Moduły > Moduły znajdź moduł i kliknij konfiguruj. Ten z niebieskim kółkiem to nie ten moduł, szukaj innego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 michal2 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Jesteś wielki! Dzięki bardzo i wesołych świąt Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Szczepan Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 Podłączam się do tematu. Chciałem zmienić kod szablonu tzn. Moduł za to odpowiedzialny już znalazłem i zmieniłem tam dane (zobaczcie plik 1.jpeg). Ale mnie interesuje jak to wszystko zrobić w jednej linii (zobaczcie plik 2.jpeg - zaznaczone na czerwono). Chciałbym aby było tak jak pod spodem: Adres do korespondencji w Polsce ul. Ładzin 67 72-518 Ładzin Poland 502 114 115 [email protected] z poziomu modułu nie da się tego zrobić..... ale słyszałem że na serwerze w plikach *.tpl w folderze szablonu da się zmienić to i przenieść to w jednej linii. Dlatego do was pytanie gdzie mogę edytować kod szablonu. Szablon nazywa się PRS006, pliki to są pliki *.tpl (jestem już w tym folderze szablonu PRS006 na serwerze - zobaczcie plik 3.jpeg). Czy to jest w global.tpl, addresses.tpl, address.tpl, contact-form.tpl. footer.tpl - bo to jak szukanie igły w stogu siana.... Czy to jest w stylach css? - Proszę mi wskazać w którym pliku to jest i jak to zrobić aby było to w jednym miejscu/rzędzie. Tak jak powyżej. Dziękuje. Prestashop 1.6.1.24 https://shop.sesso.cafe/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Szczepan Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Prosiłbym o odpowiedź na powyższe pytanie... Dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sieczken Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 plik footer.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Niekoniecznie, jeśli za wyświetlanie tego odpowiada jakiś moduł to plik do edycji zapewne będzie plikiem modułu a nie szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Szczepan Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Problem udało mi się rozwiązać.... Post/wątek opisujący problem i rozwiązanie jest tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
frybakowski
Witam,
Mam pytanie dotyczące edycji szablonu jaki mam zainstalowany na prestashopie.
Mianowicie gdzie znajduje się lub gdzie jest generowany kod html strony?
Na przykładzie np. szablonu CMS: mamy plik index.php gdzie są sekcje header, body itd.
Jak to jest w odniesieniu do prestashop? w folderze szablonu nie mogę znaleźć plików odpowiedzialnych za to.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
14 answers to this question
Recommended Posts