Diakro Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Lehet a kérdésem az alapokat érinti A rendelési állapot mi alapján kapcsolódik a rendeléshez? Például egy banki átutalásos rendelés esetén, hogy (hol, mikor) kerül a rendelés "banki befizetésre várakozik" állapotba? Mi történik, ha kitörlöm ezt az állapotot? Szóval a rendelés a vásárlás végén milyen úton kerül bele egy állapotba, miért pont abba? Nyilván elkezdhetném nézegetni a kódot, kísérletezhetnék az állapotok állítgatásával, stb... csak erre most nagyon nincs időm Ha valakinek ezzel már van tapasztalata és megosztja, megköszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 (edited) Rendelési állapotot ne törölj ki mert akkor "eltűnnek" azok a rendelések melyek azt a státuszt kapták. Úgy kapcsolódik, hogy az adott rendelési modulban ha véget ért a megrendelési folyamat, beállítódik egy státusz (az universalpayment modulban ez be is állítható; tehát hogy mit kapjon meg). A banki átutalással kapcsolatosan érdemes ezt a két (1 és 2) linket átnézni, minden benne van ami kell: Természetesen a "/modules/bankwire/bankwire.php" -ról van szó. Edited December 15, 2014 by pattila01 (see edit history) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted December 15, 2014 Author Share Posted December 15, 2014 (edited) Ok. Köszi. Tehát ha jól értem a banki átutalás modulba (és a legtöbb egyéb modulban is) fixen be van kódolva, hogy pl. a 2-es ID-jű állapotot vegye fel a rendelés a folyamat végén? Erre gondoltam én is, csak nem akartam elhinni A lehetőség ott van az állapot törlésére. Azt ugyan nem próbáltam ki, hogy ténylegesen engedi-e törölni a rendszer, de emiatt kezdtem el gondolkodni ezen a kérdésen. Közben átnéztem az említett linkeket is. Ezek szerint nem teljesen fixen van bekódolva hanem egy változóban vannak eltárolva a modulnak megfelelő állapotok ID-je. ...csak ezek az admin felületről nem módosíthatóak. Edited December 15, 2014 by diakro (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 (edited) Így van, változókat használ. Ahogy gondoltad; nem volna értelme fix ID-ket használni, mivel én megváltoztathatom az adott státusz mivoltát / értelmét / tartalmát / célját. Engedi törölni a rendszer, de 1.4.x alatt eltűnnek azok a rendelések melyek az adott státuszt kapták. Nézd meg ezt a linket: http://www.prestashop.com/forums/topic/309400-megoldva-véletlenül-státuszt-töröltem-eltűntek-a-rendelések/?p=1565459 Pontosan mi nem módosítható admin felületről? Tudnál egy példát hozni arra, hogyan gondolod?Köszi! Edited December 15, 2014 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted December 16, 2014 Author Share Posted December 16, 2014 Quote Pontosan mi nem módosítható admin felületről? Tudnál egy példát hozni arra, hogyan gondolod? Arra gondoltam, hogy ezeknek a változóknak az értékét BO oldalon nem lehet módosítani. - vagy igen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Szerintem nem. Ahhoz az kellene, hogy az adott payment modul beállításában legyen egy erre való textfield ahol numberrel be lehetne állítani, milyen ID-t kapjon meg. Nem láttam még ilyen megoldást (helyénvaló a kérdés, miért nem...). Tehát marad a kézzel belenyúlkálás vagy a rendelési statusoknál való átirkálás. Nem tudom segítettem-e valamit ezzel, de remélem igen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted December 16, 2014 Author Share Posted December 16, 2014 Segítettél persze A metódusra voltam kíváncsi és így már tiszta a kép. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brien Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Üdv mindenkinek!! Segítséget szeretnék kérni.Angol fórum topic-okat olvastam, és végül rájöttem, hogy a fizetés megerősítése után miért kaptam 500-as error-t.Ugyanis voltam olyan figyelmetlen, hogy kitöröltem pár rendelési állapot-ot... Fogalmam sem volt róla, hogy hibához vezethet.Hogyan tudnám legkönnyebben orvosolni a hibát? / Válaszokat előre is köszönöm! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Szia Brien, fentebbi hozzászólásomban van egy link mely ugyanitt egy régebbi topicra mutat. Annak végigolvasása nem segített? Mentésed van a db-ről? Üdv, Attila 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brien Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 On 1/21/2015 at 6:21 PM, pattila01 said: Szia Brien, fentebbi hozzászólásomban van egy link mely ugyanitt egy régebbi topicra mutat. Annak végigolvasása nem segített? Mentésed van a db-ről? Üdv, Attila Köszönöm a választ! Sajnos az oldal még friss, így nincs róla saját mentésem. Holnapi nap beszélek a szerver üzemeltetőjével és átnézem az adatbázis mentéseit. Talán sikerül visszaállítanom. Viszont a link amit nemsokkal feljebb posztoltál... Nem tudom sikerül-e, ugyanis 1,6-os rendszert használok. De holnap megpróbálom, és írok. Üdv, Brien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Encsike Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Sziasztok! Van valami megoldás erre? Barátnőm most építgeti a boltját és ügyesen kitörölgette a rendelési státuszokat majd próbarendelésnél hibára futott. Developer móddal rájöttünk hogy ez a baja, de nem tudom hogy lehetne visszaállítani :/ Köszönöm! Enikő Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Mentés nincs? Illetve a felső már belinkelt url nem segített? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts