Przemek55555 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Witam Jako ,że pierwszy raz mam do czynienia z prestą jestem trochę zagubiony i na początek parę pytań tzn. 1. Gdzie w mailu ,który przychodzi do klienta edytować pola rabaty, pakowanie prezentowe aby ich nie było, wiem w jakim pliku ale nie wiem co dokładnie usunąć? 2. Czy na stronie głównej sklepu da się jakoś dodać jakiś tam tekst robiąc to w panelu admina? 3.Jak powiązać płatności z wysyłka ,podobno moduł ship2pay to robi ale widzę, że niema on wsparcia presty 1.6 a jak taką mam zainstalowaną? pozdarwiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 1. order_conf.html skasuj <tr class="conf_body"> <td bgcolor="#f8f8f8" colspan="4" style="border:1px solid #D6D4D4;color:#333;padding:7px 0"> <table class="table" style="width:100%;border-collapse:collapse"> <tr> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> <td align="right" style="color:#333;padding:0"> <font size="2" face="Open-sans, sans-serif" color="#555454"> <strong>Discounts</strong> </font> </td> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> </tr> </table> </td> <td bgcolor="#f8f8f8" colspan="4" style="border:1px solid #D6D4D4;color:#333;padding:7px 0"> <table class="table" style="width:100%;border-collapse:collapse"> <tr> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> <td align="right" style="color:#333;padding:0"> <font size="2" face="Open-sans, sans-serif" color="#555454"> {total_discounts} </font> </td> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> </tr> </table> </td> </tr> <tr class="conf_body"> <td bgcolor="#f8f8f8" colspan="4" style="border:1px solid #D6D4D4;color:#333;padding:7px 0"> <table class="table" style="width:100%;border-collapse:collapse"> <tr> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> <td align="right" style="color:#333;padding:0"> <font size="2" face="Open-sans, sans-serif" color="#555454"> <strong>Gift-wrapping</strong> </font> </td> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> </tr> </table> </td> <td bgcolor="#f8f8f8" colspan="4" style="border:1px solid #D6D4D4;color:#333;padding:7px 0"> <table class="table" style="width:100%;border-collapse:collapse"> <tr> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> <td align="right" style="color:#333;padding:0"> <font size="2" face="Open-sans, sans-serif" color="#555454"> {total_wrapping} </font> </td> <td width="10" style="color:#333;padding:0"> </td> </tr> </table> </td> </tr> 2. moduł sttrona startowa posluzy ci do tego 3. ship2pay dziala w 1.6 (wersja pod 1.5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 (edited) Dzięki a czy po konfiguracji tego emaila trzeba coś czyścic? Bo wykasowałem ręcznie smarty ale maile dalej przychodzą niezmodyfikowane hmm?I jeszcze jedno w jakim pliku edytować tekst w koszyku tzn "Zaloguj się zeby zobaczyć metody płatności" Edited December 14, 2014 by Przemek55555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 W którym katalogu modyfikowałeś email? Nie w pliku od tego jest zakładka Lokalizacje > Tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 W którym katalogu modyfikowałeś email? Nie w pliku od tego jest zakładka Lokalizacje > Tłumaczenia. 1.) /mails/pl/order_conf.html 2) wiem ale nie mam możliwości edycji tłumaczenia tego ponieważ pojawia mi się limit max_vars cos tam a na hostingu nie mogę tego zmienić wiec może jest to gdzieś w pliku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Jak nie moga tego zmienic na hostingu? To ile już tam Ci pokazuje 10000? Sprawdź w katalogu szablonu czy tam niem masz szablonów email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 dokladnie jesli nie moga ustawic tego parametru to uciekaj stamtad ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Panowie, a czy kazac tlumaczyc uzytkownikowi maila 'order_conf' przez panel - tlumaczenia, przygotowaliscie juz sobie odpowiedz na jego kolejne pytanie odnosnie "posypalo mi tabele w mailu'? pod zadnym pozorem poczatkujacemu nie mozna tulaczyc maili przez panel. ten przemiescza zmienne w nich umieszczone i ustawia wedle swojego 'widzimisie' i pozniej trzeba recznie w pliku html tworzyc i przestawiac nowe wiersze i komorki, raczej nie polecam tego rozwiazania.... notatnik i podglad pliku HTML, to jedyna poprawna metoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 Dlatego jeśli ktoś bys pomógł mi to usunąć w pliku i przesłać to był bym wdzięczny bo juz chyba tam namieszałem ale nie teraz tylko przy edycji przez notatnik wcześniej i mimo to dlatego dalej są niezmienione maile Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 I jeszcze jedno w jakim pliku edytować tekst w koszyku tzn "Zaloguj się zeby zobaczyć metody płatności" Panowie, a czy kazac tlumaczyc uzytkownikowi maila 'order_conf' przez panel - tlumaczenia, przygotowaliscie juz sobie odpowiedz na jego kolejne pytanie odnosnie "posypalo mi tabele w mailu'? Nikt tu nic nie pisał o tłumaczeniu maila przez panel. Z tego co wyczytałem wcześniej mail już został zmieniony wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Nikt tu nic nie pisał o tłumaczeniu maila przez panel. Z tego co wyczytałem wcześniej mail już został zmieniony wcześniej. ej ej, sam pisales "Nie w pliku od tego jest zakładka Lokalizacje > Tłumaczenia." Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Tak napisałem tylko przeczytaj jakie było pytanie, piszesz nic nie wnosząc do tematu i robisz tu śmietnik. Prześledź wątek od początku to może cie olśni, ale gdyby nie to skrócę dla ciebie: #1 Pytanie donośnie m.in. edycje order-conf #2 Odpowiedź #3 Pytanie odnośnie czyszczenia smarty i edycje tekstu w koszyku #4 odpowiedź Teraz mi napisz gdzie napisałem że ma order-conf edytować w tłumaczeniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 Spokojnie niema o co się kłócić Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Tu nie chodzi o kłócenie się czy nie Polskie subforum jest dość mało rozbudowane, dlatego nie lubię jak ktoś pisze coś bezmyślnie a później przez taki wpis wątek staje się nieprzydatny dla innych użytkowników ponieważ w gąszczu niepotrzebnych postów ciężko znaleźć potrzebną informacje. Albo pomagamy albo wytykamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 tak napisałem tylko przeczytaj jakie było pytanie, piszesz nic nie wnosząc do tematu i robisz tu śmietnik. (...) Albo pomagamy albo wytykamy. ok, rzeczywiscie, tylko w jednym poscie bylo o edycji maila i od razu o tlumaczeniach ot tak z powietrza. tutaj tez moglbym sie czepic odnosnie pisania w takich skrotach myslowych, to tez przeszkadza w czytaniu przez innych watkow.... czy wytykam czy pomagam.... moze i jedno i drugie, dlatego od razu pod wytknieciem dalem, mysle, dosc istotny dla tego watku opis (dla czytajacyh w przyszlosci) na temat edycji maili. to jeden z najcesciej popelnianych bledow przez poczatlujacych, stad tez dziesiatki razy przetacza sie pytanie na temat posypanych tabeli. staralem sie to od razu wytlumaczyc (czyt. pomoc). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 kokaina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 (edited) A czy można gdzieś np. paczki instalacyjnej wyeksportować czysty ten plik order_conf.html Edited December 14, 2014 by Przemek55555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 wracajac do tematu sprawdz czy twoja templatka nie uzywa swoich maili /themes/twojatemplatka/mails i tam zmien to co napisalem zmiane tlumaczen wlasciwie powinno sie robic tylko za pomoca menu->tlumaczenia inaczej moga wystapic bledy - wiec naprawde zalecam zmiane hostingu jak ci zmienic max_input_vars nie moga Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Na niektórych hostingach można samemu zmienić tą wartość, więc pytanie jaki to hosting? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 Nie mogę tego zmienić ponieważ mam hosting współdzielony a to jest tylko na VPS-ach i dedykowanych tak mi odpisali , a narazie nie chce przechodzić na VPS bo znajomy ma ten sam sklep na tym hostingu i mu hula (100 produktów) . Dlatego chce spróbować bo może nie trzeba bedzie a jak nie no to trudno przejdzie się na jakiś VPS. Hosting to IQ.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 No i udało sie działa, jednak to było tej lokalizacji - teraz pytanie bo chce aby ten sam format przychodził do mnie to czy mogę tez podmienić ten plik ? I jak tak to ,który odpowiada za powiadomienie administratora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 W modules/mailalerts/mails/ jest odpowiedzialny za powiadomienia sprzedawców. Spróbuj w .htaccess dodać: php_value max_input_vars 4000 Z tym ze 4000 to liczba która ma być większa od tej w komunikacie presty jak chcesz tłumaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 W modules/mailalerts/mails/ jest odpowiedzialny za powiadomienia sprzedawców. Spróbuj w .htaccess dodać: php_value max_input_vars 4000 Z tym ze 4000 to liczba która ma być większa od tej w komunikacie presty jak chcesz tłumaczyć. ale w którym miejscu w httaces to dać? Ma to znaczenie chyba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Masz w pierwszej linii tak: # ~~start~~ Do not remove this comment, Prestashop will keep automatically the code outside this comment when .htaccess will be generated again To oznacza tyle że co wpiszesz poniżej może zostać nadpisane więc wklej nad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 15, 2014 Author Share Posted December 15, 2014 Masz w pierwszej linii tak: # ~~start~~ Do not remove this comment, Prestashop will keep automatically the code outside this comment when .htaccess will be generated again To oznacza tyle że co wpiszesz poniżej może zostać nadpisane więc wklej nad. Dzięki zadziałało:) Czy warto te polecenie w htacces zostawic? Czy można gdzieś wyeksportować czyste szablony maili np. z paczki instalacyjnej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Tak i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 15, 2014 Author Share Posted December 15, 2014 (edited) Tak i tak. ok, jakbyś mi jeszcze podpowiedział gdzie te szablony maili są bo jakoś ich nie widzę, nie wiem o co chodzi? Tzn są ale nie EN zamiast PL Edited December 15, 2014 by Przemek55555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Zazwyczaj w folderze głównym sklepu katalog mails ewentualnie w folderze szablonu ten sam katalog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 15, 2014 Author Share Posted December 15, 2014 Zazwyczaj w folderze głównym sklepu katalog mails ewentualnie w folderze szablonu ten sam katalog. ale chodzi mi o nie ruszone z paczki instalacyjnej presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Zazwyczaj w folderze głównym sklepu katalog mails ewentualnie w folderze szablonu ten sam katalog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted December 15, 2014 Author Share Posted December 15, 2014 Dziękuje wszystkim za pomoc trochę się namęczyłem ale się udało:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts