GrzegorzKwiatek Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Witam, Od dwóch dni najprawdopodobniej jakiejś robociki atakują mój sklep internetowy. Dodają do koszyków gigantyczne ilości produktów nie kończąc zakupów zapychając zakładkę zamówień. Polecono mi wgrać moduł z potwierdzeniem przez przepisanie liter z obrazka przy dokonywaniu zamówień. Czy taki moduł można wgrać przy dodaniu 1 produktu ( nie mam na razie obowiązku zakładania konta dla klientów przed dodaniem produktu do koszyka ). Jak z tym mogę powalczyć ? Będę wdzięczny za jakieś sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Proponuje nie wprowadzać żadnych utrudnień tylko sprawdzić skąd wchodzą roboty i jak się przedstawiają i je zablokować... powinien z tym pomóc dostawca hostingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 ..nie zrozumialem, zamowienie jest dokanczane? z jakimis danymi adresowymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 tego tak na dobrą sprawę się nie uniknie boty są i będą wchodzić na nasze sklepy i wysyłać formularze, będą próbowali logować się itp. jedynie co widzę, to blokowanie ich na poziomie iptables lub w .htaccess Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 z presto-changeo jest taki darmowy modul rejestrujacy IP klienta, wiec odrazu bedziesz wiedzial kogo zbanowac w htaccess lub w nowym module Vekii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts