Daria662 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Witam. Próbowałam zainstalować nowy szablon przez opcję: Importuj ze swojego komputera, Importuj z FTP i wyskakiwał komunikat "Niepoprawny plik konfiguracyjny" oraz próbowałam ręcznie wsadzić do katalogu ./theme i nie pokazywał się nowy szablon w panelu administracyjnym. (Szablony pakuje jako .zip). Przegrałam sobie dodatkowo podstawowy szablon, żeby go na chwilę usunąć z FTP i wgrałam go ponownie, niestety Presta w ogóle go nie odczytuje z FTP (jak i nowego szablonu), więc zostałam bez żadnego szablonu... Jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
defsson Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 (edited) Jeśli kupiłaś szablon rozpakuj plik zip najpierw na komputerze i sprawdź, czy przypadkiem nie ma w środku drugiego pliku z szablonem spakowanego. I zobacz jeszcze, na który katalog wskazuje presta. Edited December 9, 2014 by defsson (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daria662 Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Sprawdzałam i po rozpakowaniu był jeszcze jeden folder, więc zrobiłam drugi plik .zip bez tego jednego folderu i też nie zadziałało :/ A tematy są w ./themes, bo jak usunęłam szablon to zniknął, więc chyba dobry folder. Tylko nie wiem czemu szablon da się usunąć, a nie da się wsadzić :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Informacja która dostałaś sugeruje ze szablon jest niekompatybilny z wersją presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daria662 Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Właśnie jest to szablon na wersje 1.6.x, a mam najnowszą, czyli 1.6.9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Raczej bez większych informacji nikt Ci nie pomoże, więc napisz tak na początek co to za templatka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts