berrz Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 zdravim, bojujeme na smateria.cz s obrazky. Nektere barvy to po uploadu do systemu zmeni k nepoznani - vetsinou dost vyblednou. zkousel jsem menit miru komprese, nahravat v png. zjistil jsem i, ze nektere barvy se zobrazuju v safari jinak nez v chrome. zkousel jsem i uploadovat v presnych rozmerech, aby to nemusel zmensovat nevite, jestli existuje nejaky klic, podle ktereho prestashop zpracovava fotky? pripadne jak fotky exportovat z photoshopu? nebo co by to mohlo byt za problem? diky mockrat Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 PrestaShop vezme obrázek a vytvoří si několik obrázků různých velikostí. Dělá to v souboru /classes/ImageManager.php, metodě resize(), případně create(). Vše je tedy na serveru a jeho GD knihovně. Nevím jestli se dá něco podstatného nastavit, ale například komprese JPG by na barvy neměla mít vliv - ovlivňuje ostrost a artefakty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans_k Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Možná je na serveru nějaká starší verze GD knihovny a nebo je nějak poškozená. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Jen na okraj. Jsem sice trochu barvoslepý, ale v té ukázce nevidím žádný velký rozdíl v barvách (Firefox, Win 7). A navíc, když se na to podívám v notebooku a pak na EIZO monitoru, tak je to nebetyčný rozdíl. Nedělal bych s tím hlavu, každý ty barvy stejně uvidí jinak, než ve skutečnosti jsou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts