W związku w z luką w protokole SSL v3 (znana jest ona także pod nazwą „Poodle”), która została wykryta w dniu 14 października, PayPal zrezygnuje ze wspierania prodokołu SSL v3 w dniu 3 grudnia 2014 roku.
Poodle to luka w zabezpieczeniach protokołu SSL v3, który został zaprojektowany do nawiązywania bezpiecznych połączeń ze stronami internetowymi.
W związku z powyższym, wszyscy sprzedawcy korzystający z PayPal oraz PrestaShop muszą zaktualizować swoją integrację PayPal przed dniem 3 grudnia 2014. Po aktualizacji połączenie z PayPal nie będzie realizowane poprzez protokół SSL v3 oraz nie będzie zagrożone luką Poodle. Nowa wersja integracji PayPal będzie dostępna poprzez moduł Prestashop.
W przypadku braku aktualizacji modułu PayPal do dnia 3 grudnia, zostanie wyłączona możliwość przyjmowania płatności za pomocą PayPal.
Aby zabezpieczyć się przed luką Poodle oraz nadal przyjmować płatności za pomocą PayPal należy zaktualizować moduł PayPal do wersji 3.8.0. Poniżej znajduje się krótki instrukcja opisująca aktualizację wtyczki PayPal.
Poniżej mam informację, że dla mojej wersji Presta (1.6) powinna się odbyć z poziomu Panelu po naciśnięciu przycisku Zaktualizuj. Problem polega na tym, że moja wersja to 3.7.2 a przycisku aktualizuj nie ma. Macie jakiś pomysł dlaczego?
Question
przemyslawzalewski
Witajcie.
Mam problem z modułem płatności PayPal.
Dostałe wiadomość od PayPal.
Poniżej mam informację, że dla mojej wersji Presta (1.6) powinna się odbyć z poziomu Panelu po naciśnięciu przycisku Zaktualizuj. Problem polega na tym, że moja wersja to 3.7.2 a przycisku aktualizuj nie ma. Macie jakiś pomysł dlaczego?
0 answers to this question
Recommended Posts