Jump to content
  • 0

Problem po aktualizacji modulow (ganalytics)

swiety21

Question

Witam

Spotkał się może ktoś z czymś takim ?

Warning: tempnam() [function.tempnam]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/dafi-water-heater.com/httpdocscache) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/dafi-water-heater.com/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/dafi-water-heater.com/httpdocs/classes/PrestaShopAutoload.php on line 151

Parse error: syntax error, unexpected ':' in /var/www/vhosts/dafi-water-heater.com/httpdocs/modules/ganalytics/ganalytics.php on line 628
[PrestaShop] Fatal error in module ganalytics:
syntax error, unexpected ':'

Problem wystapił po aktualizacji kilku modułów, bezpośrednio z back office sklepu.

Będę wdzięczny za pomoc :)

pozdrawiam

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cześć,

Jaką masz wersję PHP? Masz możliwość przełączyć się na inną, najlepiej coś >=5.3?

Jeżeli nie, to musiałbyś w pliku /modules/ganalytics/ganalytics.php znaleźć kod w linii 628:

'qty' => (int)Tools::getValue('qty') ? : '1');

i zamienić na:

'qty' => (int)Tools::getValue('qty') ? (int)Tools::getValue('qty') : '1');

Pozdrawiam

Edited by Piotr Kaczor (see edit history)
  • Like 2

• 0

Wielkie dzięki!

miałem ten sam problem. Zmiana wersji PHP w DirectAdmin nie rozwiązało problemu, ale podana przez Ciebie modyfikacja rozwiązała problem.

Pozdrawiam

Cześć,

Jaką masz wersję PHP? Masz możliwość przełączyć się na inną, najlepiej coś >=5.3?

Jeżeli nie, to musiałbyś w pliku /modules/ganalytics/ganalytics.php znaleźć kod w linii 628:

i zamienić na:

Pozdrawiam

• 0

Cześć,

i zamienić na:

Pozdrawiam

Piotr:

Która wersja modułu analitics? u mnie w wersji 2.0.2 ta linia wygląda inaczej:

'qty' => (int)Tools::getValue('qty', 1)

Moduł po aktualizacji nie działa....

• 0

Tak, zgłosiłem ten błąd do Prestashop Team i poprawili go właśnie w taki sposób w najnowszej wersji. Musiałbyś podać więcej informacji o przyczynie błędu w module http://www.prestashop.com/forums/topic/263589-500-error-b%C5%82%C4%99dy-bia%C5%82a-strona-instrukcja-dotycz%C4%85ca-trybu-debugowania/ bo może to coś innego powoduje błąd.

Edited by Piotr Kaczor (see edit history)

• 0

Piotr, nie mam "białej strony" więc debug nic nie wyświetla, sklep działa normalnie. Problem w tym, że GA nie rejestruje żadnego ruchu na stronie. Jest to co prawda nowe konto i nowy sklep stworzony z kopii innego ale to raczej nie powinno mieć znaczenia.

W poprzedniej wersji modułu był checkbox którym zaznaczało się gdy kod był UA, teraz takiego checkboxa nie widzę. Ekran konfiguracyjny modułu jest podzielony na dwie części, w górnej zachęta do założenia konta, w dolnej pole do wprowadzenia Google Analitics Tracking Id, wprowadzam swój numer UA-.... daję zapisz i nic się nie dzieje... Tak samo u Was to wygląda?

• 0

Odinstalowałem moduł, wyczyściłem pamięć podręczną, zainstalowałem od nowa - niestety nic to nie dało.

Po ponownej instalacji modułu widnieje mój tracking ID... Zapewne są gdzieś śmieci po module, w związku z tym pytanie do szanownego grona: co jeszcze trzeba zrobić aby całkowicie usunąć moduł i wszystkie jego dane konfiguracyjne?

• 0

stary sposob na wyjdz/wejdz ? :)

po pierwsze dopisujac sie do tego tematu to troche bezsensu - rozwiazanie na dany problem zostalo przedstawione a ty masz inny problem!

nie jestem pewien, ale tym problemem najpewniej jest to, ze w analitycs nie przeszedles na nowy analitycs.

• 0

stary sposob na wyjdz/wejdz ? :)

po pierwsze dopisujac sie do tego tematu to troche bezsensu - rozwiazanie na dany problem zostalo przedstawione a ty masz inny problem!

nie jestem pewien, ale tym problemem najpewniej jest to, ze w analitycs nie przeszedles na nowy analitycs.

Stary dobry sposób jednak w końcu zadziałał :) nie wykonałem innych operacji od tych opisanych wyżej. Oczywiście Universal Analitics był skonfigurowany wcześniej i poprawnie.

P.S.

Wybacz, ale wątek:

"Problem po aktualizacji modułów" jest jak najbardziej odpowiedni pod problemy, które pojawiły się po aktualizacji modułu ganalitics, bez sensu jest tworzenie kolejnego tematu

Edited by danieloxs (see edit history)