pawlus1993 Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 (edited) Witam serdecznie,napotkaliśmy bardzo dziwny problem w formie z wagami produktów a ich zakresem wagowym w ustawieniach wysyłek danych przewoźników w zakładce Wysyłka -> Przewoźnicy. Domyślna waga produktu to 0 , jest to ustawienia w Product.php . Ustaliliśmy, że produkty w zakresie 0-99 (a więc te wszystkie produkty które są wstawiane automatycznie) będą wysyłane normalnym cennikiem (tańszym), ustaliliśmy też, że wagę produktu będziemy wpisywali tylko w ciężkich towarach jak np atlasy itd i robimy to ręcznie. Produkty te dajmy na to o wadze 100-500 mają być wysyłane droższym cennikiem. Poniżej jest przykład konfiguracji w załączniku. Wpisalismy ręcznie w polu weight jednego produktu w prestashop wartość wagi 100 i zrobilismy symulację zakupu, jednak produkt ten nadal wysyła się z tańszym cennikiem. Ma może ktoś pomysł co może byc tego przyczyną? Edited December 5, 2014 by pawlus1993 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted December 5, 2014 Author Share Posted December 5, 2014 Problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 piszesz w dwoch miejscach na raz i do tego to nie modul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted December 5, 2014 Author Share Posted December 5, 2014 Nie miałem pojęcia czy problem dotyczy modułu czy nie, dlatego napisałem w dwóch miejscach. Korzystam z modułu Oszacowanie wysyłki oraz InPost, były one niedawno instalowane i myślałem że mogły spowodować błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts