Pat9 Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Witam, Zakupiłem szablon : http://presthemes.com/prestashop-themes/manfume.html Napisane jest, iż szablon współpracuje z 1.5.3, 1.5.4, 1.5.5, 1.5.6, 1.6.0 , instalowałem 1.5.6 - internal service 500, na stronie presty z kolei napisane jest, iż współpracuje z wersją do 1.6.0.6 ... Instalowałem go również na początku dla najnowszej wersji, to nic na stronie nie było - parę produktów, żadnych modułów takich jak w szablonie. Bawię się już parę godzin z tym, ktoś mógłby podpowiedzieć co i jak ? Wrzucałem i na serwer, instalowałem z poziomu presty i nic, brak grafik, modułów niczego..... a jednak 100 ojro kosztował. Pozdrawiam uprzejmie, Patryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Cześć, instalowałeś go za pomocą modułu Moduły -> Importuj/eksportuj szablon(themeinstallator)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat9 Posted November 30, 2014 Author Share Posted November 30, 2014 Cześć, instalowałeś go za pomocą modułu Moduły -> Importuj/eksportuj szablon(themeinstallator)? Tak, właśnie tak. Aktualnie będę próbował ponownie, w razie czego : www.vparfumerie.de , można będzie zobaczyć efekt Tak, właśnie tak. Aktualnie będę próbował ponownie, w razie czego : www.vparfumerie.de , można będzie zobaczyć efekt Podczas instalacji mam taki błąd : Uwaga: Kopiuj/Wklej swoje błędy jeżeli chcesz ręcznie określić typ zdjęcia (na stronie "Zdjęcia" w menu "preferencje"): Some types of image could not be added because they already exist. Here's the list: Typ nazwy zdjęcia: small_default (Szerokość: 70px, Wysokość: 70px) Typ nazwy zdjęcia: medium_default (Szerokość: 80px, Wysokość: 80px) Typ nazwy zdjęcia: large_default (Szerokość: 490px, Wysokość: 490px) Typ nazwy zdjęcia: thickbox_default (Szerokość: 600px, Wysokość: 600px) Typ nazwy zdjęcia: category_default (Szerokość: 860px, Wysokość: 250px) Typ nazwy zdjęcia: home_default (Szerokość: 220px, Wysokość: 220px) Typ nazwy zdjęcia: scene_default (Szerokość: 520px, Wysokość: 189px) Typ nazwy zdjęcia: m_scene_default (Szerokość: 161px, Wysokość: 58px) Typ nazwy zdjęcia: cart_default (Szerokość: 80px, Wysokość: 80px) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 (edited) Serwer masz na home.pl przeczytaj ten temat http://www.prestashop.com/forums/topic/331640-serwer-homepl-problemy-z-prestashop-rozjechany-szablon/ Ten błąd to tylko informacja bez znaczenia. Pozdrawiam. Edited November 30, 2014 by Piotr Kaczor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat9 Posted November 30, 2014 Author Share Posted November 30, 2014 Serwer masz na home.pl przeczytaj ten temat http://www.prestashop.com/forums/topic/331640-serwer-homepl-problemy-z-prestashop-rozjechany-szablon/ Tak, wiem, to zrobiłem, pliki edytowane, gdybyś mógł spojrzeć teraz jak wygląda strona, włączony szablon menfume, do którego link wstawiłem wcześniej, ale to w ogóle co innego :/, męczę się już parę godzin, parę wersji presty instalowałem i to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Od strony technicznej zainstalowany jest poprawnie, pliki ładują się z katalogu szablonu /themes/manfume więc wszystko wygląda ok. Brakuje chyba menu głównego i slidera na stronie głównej, dodasz je jako moduły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pat9 Posted November 30, 2014 Author Share Posted November 30, 2014 Od strony technicznej zainstalowany jest poprawnie, pliki ładują się z katalogu szablonu /themes/manfume więc wszystko wygląda ok. Brakuje chyba menu głównego i slidera na stronie głównej, dodasz je jako moduły. Dziękuję za pomoc, jestem totalnym laikiem w tym, wczoraj zainstalowałem prestę. Kupując szablon, sądziłem, że otrzymam identyczny i będę sobie podmieniał zdjęcia itp.. no bo chyba tak powinno byc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Kupując szablon, sądziłem, że otrzymam identyczny i będę sobie podmieniał zdjęcia itp.. no bo chyba tak powinno byc ? Raczej bliższy realiów jest tok myślenia, że "zakupione części zamienne do samochodu, same magicznie się w nim nie zamontują" potrzeba jednak do tego jakiejś wiedzy i doświadczenia, albo trochę czasu i zaliczenia kilku porażek Powodzenia, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts