pawlus1993 Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Witam serdecznie zintegrowaliśmy nasz sklep z platformą trusted Shop i jedyne co pozostało nam zrobić to wkleić poniższy kod na stronę główną sklepu, żeby wyświetlało się logo TS po prawej stronie. Gdzie mogę wkleić ten kod? Wkleiłem do /index.php ale wtedy niestety wywaliło całą stronę. Identyfikator specjalnie zmieniłem na potrzeby wklejenia kodu Prestashop 1.6.7 szablon electronues Kod do wklejenia <script type="text/javascript"> (function () { var _tsid = '00000000000000000000000000'; _tsConfig = { 'yOffset': '243', //offset from page bottom 'variant': 'text' //text, default, small, reviews }; var _ts = document.createElement('script'); _ts.type = 'text/javascript'; _ts.async = true; _ts.charset = 'utf-8'; _ts.src = '//widgets.trustedshops.com/js/' + _tsid + '.js'; var __ts = document.getElementsByTagName('script')[0]; __ts.parentNode.insertBefore(_ts, __ts); })(); </script> Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Na pewno nie w pliku php, ten znaczek ma już zdefiniowaną pozycję? Generalnie to w header lub footer powinien sie znaleźć, chyba że nie ma zdefiniowanej pozycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted November 28, 2014 Author Share Posted November 28, 2014 (edited) Nie, nie ma zdefiniowanej pozycji. Tu masz mniej więcej podgląd jak to wygląda (po wejściu w ten link w polu adres url wpisz: www.allforyou.pl) http://www.trustedshops.pl/trustbadge/trustbadgePreview.php?lang=pl-PL W ich instrukcji jest tylko zapis, że trzeba wkleić to w dowolne miejsce w pliku głównym strony między <body></body> Edited November 28, 2014 by pawlus1993 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 To wrzuć do dowolnego edytora html powinno załapać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted November 28, 2014 Author Share Posted November 28, 2014 Skorzystałem z html box free, jednak nie działa, nic się nie wyświetla, a jak przypisywałem ten kod do niektórych pozycji to rozwalało slider zdjęć na stronie głównej ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 A gdzie masz zaczepiony ten moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted November 28, 2014 Author Share Posted November 28, 2014 Praktycznie wszędzie zaczepiałem: footer, left column, nav, header, top. W większości przypadków (poza nav) jedyny efekt jest taki, że slider się rozjeżdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Nie mogę przejść kroku pierwszego i trzeciego (trzeci krok to wklejenie kodu wstawionego w moim pierwszym tytułowym poście). Niestetety nie ma dokładniejszych informacji Krok 1: Na stronie z potwierdzeniem zamówienia (stronie z podziękowaniem) wstaw w dowolnym miejscu następujący kod HTML: <div id="trustedShopsCheckout" style="display:none;">thankYouPage</div> Krok 2: Po prawej stronie wpisz swój indywidualny identyfikator Trusted Shops. Następnie naciśnij żółty przycisk i wygeneruj swój osobisty kod integracyjny. - zrobione, dzięki temu mam swój identyfikator Krok 3: Skopiuj wygenerowany kod. Wstaw go tuż przed zamykającym tagiem </body> - ten kod, który wstawiłem na forum (java script) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlus1993 Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Poradziłem sobie z krokiem 3, wstawiłem ten skrypt poprzez moduł CS Static Block i wyświetla się już wszystko poprawnie. Pozostaje jeszcze krok 1: Na stronie z potwierdzeniem zamówienia (stronie z podziękowaniem) wstaw w dowolnym miejscu następujący kod HTML: <div id="trustedShopsCheckout" style="display:none;">thankYouPage</div> Ma ktoś jakieś pomysły, rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts