Krzewka Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!Mój problem polega na ty, że zginęły mi 2 elementy ze strony, którą "buduję".Edytowałem kod CSS który dotyczył loga firmowego na mojej stronie. Po edycji kodu (wystarczyło nawet, że otworzyłem i zamknąłem global.css po czym przesłałem z powrotem na serwer i podmieniłem z istniejącym plikiem) zniknęły mi elementy takie jak ikonka koszyka i grafiki które służyły jako punkty na liście (są to pomarańczowe znaki ">" widoczne np. przy "Mapa strony"). Strona powinna wyglądać tak jak tutaj:http://aktoolspc.nazwa.pl/example/ A wygląda tak:http://aktools.com.pl Nie potrafię poradzić sobie ze znalezieniem tego w kodzie i ze wsadzeniem z powrotem na swoje miejsce.Pomożecie?Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Kiedyś dużo godzin spędziłem nad tym szablonem, ładnie wygląda ale jego edycja już nie jest taka fajna. Generalnie to musiałeś z global.css usunąć znaczek z 870 linii content: ""; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 Udało się!Wielkie dzięki.Faktycznie szablon super, ale na edycję jest niesamowicie uparty... Walczę cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Najgorsze są te bloki 4 po środku i 3 na dole, zamiast dać do tego porządny moduł to zwykły html, przynajmniej w tej wersji którą ja edytowałem, być może obecnie do tego szablonu dodają lesze moduły niż wtedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 (edited) No niestety nie. Wszystko napisane w HTML'u i posadzone w module TM HTML content. I mam kolejny problem.Własne znaki wpisane z np. z klawiatury do znacznika content wyświetlają się poprawnie, a kiedy kopiuję ten odpowiadający za koszyk z pliku CSS strony, którą mam jako przykładowa, koszyka nie widać... :/ Co można z tym zrobić? Edited November 26, 2014 by Krzewka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Spróbuj ten skopiować content: ""; A jak nie to jest chyba fontawsome więc dodaj tam odpowiednią klasę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 (edited) Mogę prosić o dokładniejsze wskazówki?Skopiowanie podanego kodu nie pomogło... Całość wygląda tak: #header_user #shopping_cart a:before { font-family: FontAwesome; color: #fff; font-size: 25px; line-height: 28px; content: ""; margin-right: 12px; } Edited November 26, 2014 by Krzewka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Dodaj to: content: “\f07a”;font-family: FontAwesome; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 Ekstra!Wielkie dzięki jeszcze raz!I takie pytanie, czy można określić rodzinę czcionki której używam w znaczniku content:""; ? Wpisuję tam sobie tekst, który będzie w polu wyszukiwarki. Ma on podpowiadać odwiedzającemu co najlepiej wpisać i chciałbym użyć czcionki, która jest na stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Tego się tak nie robi, to się definiuje już w pliku tpl wyszukiwarki nie w css, podanie content w ten sposób powoduje że jest on na stałe więc jak ktoś spróbuje coś wpisać to się będą na siebie nakładały napisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 (edited) W porządku. Wszystko już jasne.Dziękuję za pomoc. Edited November 26, 2014 by Krzewka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted December 6, 2014 Author Share Posted December 6, 2014 (edited) Witam ponownie.Niestety po raz kolejny zgubiłem ikonę koszyka... :/Teraz problem jest większy, bo czego bym nie wpisał w zawartość content:""; na stronie nic się nie pojawia... Bardzo proszę o pomoc... Kod wyglądu koszyka: #header_user #shopping_cart a:before { font-family: FontAwesome; color: #fff; font-size: 25px; line-height: 28px; content: "ikona_koszyka"; margin-right: 12px; } Link do strony:www.aktools.com.pl Pozdrawiam! Edited December 6, 2014 by Krzewka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzewka Posted December 6, 2014 Author Share Posted December 6, 2014 Naprawione. Temat raczej do zamknięcia.Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts