eci_kluczbork Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Witam serdercznie, po aktualizacji, przy zmianie pliku favicon wyskakuje mi w panelu błąd: an error occurred while uploading favicon: /var/www/clients/client2/web1/tmp/phpWnoZPf to /var/www/clients/client2/web1/web/pl/img/favicon.ico proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 sprawdź uprawnienia katalogu oraz pliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
eci_kluczbork Posted November 25, 2014 Author Share Posted November 25, 2014 na serwerze w głównym katalogu favicon ma 777 chmod nadpisuje go nowym favicon, a na kompie uprawnienia chmod plikowi nie wiem jak dać Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Podmień ręcznie przez FTP.. Na komie nic nie musisz zmieniać a błąd wskazuje na problem z zapisem do katalogu Link to comment Share on other sites More sharing options...
eci_kluczbork Posted November 25, 2014 Author Share Posted November 25, 2014 Tak też zrobiłem jak już pisałem podnieminiłem plik favicon.ico w głównym katalogu presty jednak nadal jest domyślna ikona prestashop a nie moja Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Sprawdz sobie ikonkem testerem on line mozliwe ze trzyma favicone w cachu Link to comment Share on other sites More sharing options...
eci_kluczbork Posted November 25, 2014 Author Share Posted November 25, 2014 Sprawa wygląda tak że po aktualizacji presty nie działa wymuszanie kompilacji tzn zaznaczam "Tak" a po odświeżeniu strony wyskakuje tylko napis "Kategoria" na białym tle zamiast strony po wyłączeniu kompilacji strona działa normalnie ale nie ma zmian jakie się w szablonie wprowadziło, ikona w testerze online pokazuje mimo podmiany także starą ikonkę (podmiana .ico w folderze głównym plików prestashop) ktoś ma jakiś pomysł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 A no i idziemy po kolei co prawda nie o ten cache mi chodziło ale najpierw tu trzeba wyeliminować problem . Co do samego wyłączenia zapraszam pierwsze do sprawdzenia tutaj http://www.prestashop.com/forums/topic/342433-nadpisania-brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-wy%C5%82aczenia/?do=findComment&comment=1726481 A co bazy zrób defragmentacje paru kolega już tu pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
eci_kluczbork Posted November 25, 2014 Author Share Posted November 25, 2014 Prosiłbym jednak o szersze wytłumaczenie bo nie do końca wiem co mam zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eci_kluczbork Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Witam, czy ktoś wytłumaczy jak to naprawić ? Kompilacja nie działa bo wyświetla tylko napis "Kategoria" na białym tle, po wyłączeniu kompilacji strona działa jak działała - bez zmian w plikach. FAVICON podmieniona w głównym folderze i nic to nie daje. tczaude - prosiłbym o szersze wytłumaczenie jak to naprawić jeśli można Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioholo Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Witam Temat już dawno powinien być zamknięty .Favicon wgrywamy po przerobieniu online np z gif na ico. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts