ebayshop Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Witam Zainstalowałem moduł http://mypresta.eu/modules/front-office-features/step-by-step-categories.html na presta 1.6 i działa dobrze, ale tylko na komputerze, niestety na urządzeniach mobilnych wyświetla się tylko jego część bez opcji wyboru kategorii - sprawdzane na Iphone 5s na różnych przeglądarkach. Czy ktoś może potwierdzić czy moduł działa na urządzeniach mobilnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 podaj link do sklepu, być może w wersji mobilnej coś nie działa jak należy przy skryptach js (np. wysypuje się inny moduł co bezpośrednio wpływa na inne skrypty js) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 przetestowałem wersję mobilną w 1.6 jest ok: zatem problem jest gdzieś poza modułem, podaj link to sprawdzę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 wersja tabletowa też działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebayshop Posted November 23, 2014 Author Share Posted November 23, 2014 msplus.nazwa.pl/sklep1 widać tylko początek modułu, chyba ucina przy pierwszym polu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 na samym początku chcialbym zaznaczyć, że w mobilnej wersji standardowo wszystkie bloki są zwinięte. aby je rozwinąć blok musi mieć odpowiedni nagłówek dobrym przykładem jest tutaj sekcja footer: gdzie są (+) oraz (-) do rozwijania bloków. tak samo działa blok kategorii z listą z rozwijanymi kategoriami. w przypadku Twojego sklepu problem jest związany z faktem, że: - po podglądnięciu bloku zauważyłem, że są tam puste tagi <h4> które miały być tytułem, czyli krótko mówiąc blok nie ma tytułu kiedy nie ma tytułu, nie pojawiają się (+) oraz (-) do zwijania/rozwijania bloku w wersjach mobilnych - stąd cały problem otwórz plik .tpl modułu i zamień <h4>{l s='Categories' mod='stepbystep'}</h4> na: <p class="title_block">{l s='Categories' mod='stepbystep'}</p> wówczas (+) oraz (-) pojawią się nawet bez nazwy bloku Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebayshop Posted November 23, 2014 Author Share Posted November 23, 2014 Nie znalazłem w konfiguracji modułu opcji wyłączenia wyświetlania tytułu w sklepie. Próbowałem dostosować wygląd modułu do własnych potrzeb. Po zmianie kodu nadal wysokość kończyła się na poziomie znaku + (nawet ucinała go w połowie). Wymusiłem wysokość w #sbs_block. Jest plus ale czy się ktoś domyśli że trzeba go wcisnąć to już ciężko powiedzieć.. Szkoda że da się tego odseparować - w szablonie tytuł mi nie pasuje w ukłądzie mobilnym pasowało by żeby się wyświetlał. Do tego szkoda że tło całego modułu się nie skaluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 moduł jest tak przygotowany aby był kompatybilny z robieniem responsywnych szablonów na bazie bootstrapa. dostosowanie go do własnych potrzeb to nie jest problem, wystarczy tylko zmienić pewne nazewnictwo <div> i innych elementów modułu. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy może te znaczy znać i wiedzieć co i gdzie podmienić aby było i działało poprawnie. jeżeli chcesz, aby blok był rozwinięty ZAWSZE i nie chcesz tego nagłówka to: - usuń <p class="title_block"></p> całkowicie - zmień klasę <div class="block_content"> na inną, np. <div class="myblock_content"> lub usuń class="" całkowicie odtąd moduł powinien być widoczny zawsze i na każdym urządzeniu (div nie będzie zwijany z uwagi na inną klasę lub jej brak) Po zmianie kodu nadal wysokość kończyła się na poziomie znaku + (nawet ucinała go w połowie). Wymusiłem wysokość w #sbs_block. Jest to do zrobienia, wystarczy pustemu blokowi <p> nadać wysokość, ale chyab ten temat pominiemy, skoro założenie jest takie, aby tytułu nie było wcale. Do tego szkoda że tło całego modułu się nie skaluje. moduł standardowo jest bez tła. To tło które jest zdefiniowane na Twojej stronie to raczej droga modyfikacji, które do modułu zostały wprowadzone (style css) aby tło które sobie ustawisz było automatycznie skalowane do wielkości bloku, do styli, które zmodyfikowałes (tam gdzie dodane zostało tło) dodaj kod: -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; tak, aby wyglądało to mniejwięcej tak: #sbs_block { background: #242424 url('../img/sbs_block_bg.jpg'); padding: 10px; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; -o-background-size: cover; background-size: cover; } odtąd tło będzie się skalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebayshop Posted November 23, 2014 Author Share Posted November 23, 2014 Cód, miód i orzeszki - śmiga jak złoto. Polecam super ten moduł jest.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts