Mam PS 1.6.0.9 + multistore i w momencie gdy klikam w przeglądarce adres strony jakiś proces PHP obciąża serwer prze kilka sekund na 100% - co go może generować?
PS jest na serwerze dedykowanym
Cache przeniosłem na RAM
CDN Cloudflare
Cache w preście: system plików, głębokość 3
PHP zoptymalizowane, limit pamięci PHP: 2048M
Mysql zoptymalizowane
Sklep pobiera media z 3 statycznych subdomen
Mcrypt
Minifity JS, HTML, CSS
Powinno działać idealnie
Presta była czyszczona z produktów, zamówień itp całkowicie + baza.
Procesor, Ram itp nie są nawet w połowie zużyte, czyli sklep działa dobrze, zrobiłem wszystko na maxa co potrafiłem, a dalej coś obciąża na początku ładowania sklep - ogólnie zniechęca na samym starcie do przeglądania, przy tak dużej konkurencji gdzie strony szybko się wczytują, a są o wiele gorzej zoptymalizowane. Będę kompresował zdjęcia i dodawał dysk SSD, ale proces dalej bedzie się generował i tak naprawdę może go tylko skrócić.
Zobaczcie sami na Timeline, na pierwsze wywołanie (bywa więcej):
Question
tokasmart
Witam wszystkich
Mam PS 1.6.0.9 + multistore i w momencie gdy klikam w przeglądarce adres strony jakiś proces PHP obciąża serwer prze kilka sekund na 100% - co go może generować?
PS jest na serwerze dedykowanym
Cache przeniosłem na RAM
CDN Cloudflare
Cache w preście: system plików, głębokość 3
PHP zoptymalizowane, limit pamięci PHP: 2048M
Mysql zoptymalizowane
Sklep pobiera media z 3 statycznych subdomen
Mcrypt
Minifity JS, HTML, CSS
Powinno działać idealnie
Presta była czyszczona z produktów, zamówień itp całkowicie + baza.
Procesor, Ram itp nie są nawet w połowie zużyte, czyli sklep działa dobrze, zrobiłem wszystko na maxa co potrafiłem, a dalej coś obciąża na początku ładowania sklep - ogólnie zniechęca na samym starcie do przeglądania, przy tak dużej konkurencji gdzie strony szybko się wczytują, a są o wiele gorzej zoptymalizowane. Będę kompresował zdjęcia i dodawał dysk SSD, ale proces dalej bedzie się generował i tak naprawdę może go tylko skrócić.
Zobaczcie sami na Timeline, na pierwsze wywołanie (bywa więcej):
http://gtmetrix.com/reports/www.heilo.pl/hJlForiC
Pisałem do serwerowni to odpisali tylko, że coś na początku obciąża PHP na 3 sekundy i to wszystko.
Bardzo proszę o pomoc.
11 answers to this question
Recommended Posts