rexxx Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 (edited) Im dłużej pracuje przy sklepie, tym więcej wyłapuje błędów. Liczę na to, że wasza wiedza pomoże mi rozwiązać wszystkie problemy. Sklep znajduje się pod adresem : http://etrekking.pl 1. Na przeglądarce Firefox nie wyświetla się zakładka "PROMOCJE" z belki menu. Pojawia się komunikat "page not found". 2. Na chrome i firefox bardzo często klikając w zakładkę "KONTAKT" pojawia się komunikat "page not found". Co dziwne, gdy kliknie się drugi raz, strona się wczytuje poprawnie. 3. Mam wrażenie że niektóre podstrony się bardzo długo wczytują. Czego to może być wynikiem? 3. Jak usunąć ten fragment z zakładki z formularzem kontaktowym? Szukałem w contact-form.php, ale niestety nie ma tego fragmentu w kodzie. Kiedyś z głównego folderu usunąłem plik index.html ponieważ nie wczytywała się główna strona. Czy to możliwe, że od tego są te problemy? Edited November 18, 2014 by rexxx (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 1. Nie zauważyłem takiego zachowania 2. Nie zauważyłem takiego zachowania 3. Nie zauważyłem takiego zachowania 4. contact-form.tpl Testowałem na Chrom i Mozilli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 j.w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexxx Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 (edited) Czy możliwe jest, że ma z tym związek system na którym pracuje (Ubuntu)? U mnie na FF zakładka Promocje nadal w ogóle nie działa, a na Chrome nie działa zakładka Kontakt, kiedy próbuję na nią wejść z podstrony Wysyłka lub O nas. Edited November 19, 2014 by rexxx (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 nalezy wyczyscic cache samej przegladarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexxx Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 (edited) Nagrałem film, żeby zobrazować problem. Czyszczenie cache nic nie daje. Zerknijcie jeżeli możecie - > http://youtu.be/2ZrwRuyeQCA Edited November 19, 2014 by rexxx (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 (edited) To wszystko jasne, masz błędnie zdefiniowane linkowanie, wchodząc w wysyłka do paska adresu dopisuje się /content/1-wysyłka gdy chcesz przejść do innej to nie ucieka /content/ tylko adres jest dopisywany za /content/ i wygląda tak http://etrekking.pl/content/contact-form.php zamiast tak: http://etrekking.pl/contact-form.php Edycja: Obejrzałem do końca i żeby była jasność /content/ jest dopisywane do stron CMS, jest to standardowe zachowanie presty, sprawdź w ustawieniach modułu top menu jak masz podane linki do zakładek. Edited November 19, 2014 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexxx Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Gdzie mam grzebać, żeby wyplenić błąd? Zrobię to z poziomu BO czy bezpośrednio w kodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Tego nie wiem zerknij do modułu blocktopmenu w BO i sprawdź jak tam są zbudowane linki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 linki ma typu <a href="prices-drop.php">Promocje</a> i w momencie gdy jest cmsie jest w katalogu content brakuje ./ lub innej konstrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexxx Posted November 19, 2014 Author Share Posted November 19, 2014 Ok. Zmieniłem linkowanie na bezpośrednie i działa Dziękuje wszystkim za nakierowanie mnie na rozwiązanie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts