baudys Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 Zdravím,poprosil bych místní borce mající zkušenost s XML IMPORTEM produktů do PrestaShop 1.6.Podařil se mi celkem bez větších problémů import produktů, kategorií a obrázků.Co je pro mne ale kámen úrazu jem import variant produktu. (města konání, počty účastníků atd..) Trápím se s tím třetí den a stále jsem na mrtvém bodě. Nevím moc, čeho se už chytnout.Pokusil jsem se samozřejmně nejdříve vytvořit atribut a její hodnotu ručně v adminu, zkontroloval funkčnost, prošel si tabulky (šílené, kam všude to atributy a vlastnosti zapisuje). Klíčem pro zjištění kam se co zapisuje mi bylo id_attribute a id_product (nastavil jsem vysoké jedinečné číslo (např. 88554422) pro lepší vyhledávání vazeb v databázi)Myslím, že můj PHP script zapisuje správně do všech podstatných tabulek, ovšem výsledek nikde - select box s výběrem varianty se nezobrazí ani v adminu ani na stránce.Zobrazí se pouze seznam vlastností ve vztahu k atributu v adminu v sekci attribute.Zapisuji vlastnosti do těchto tabulek (jediný atribut: Varianta zážitku jsem definoval ručně):================================================== $sql1 = "INSERT INTO `ps_attribute` (id_attribute, id_attribute_group, color, position) VALUES ('', 1, '', '".$uzel."')"; $stav1 = MySQL_Query($sql1); $id_attribute = mysql_insert_id(); $sql6 = "INSERT INTO `ps_attribute_lang` (id_attribute, id_lang, name) VALUES ('".$id_attribute."','1','".$PRODUCTNAMEEXT."')"; $stav6 = MySQL_Query($sql6); $sql7 = "INSERT INTO `ps_attribute_shop` (id_attribute, id_shop) VALUES ('".$id_attribute."','1')"; $stav7 = MySQL_Query($sql7); $sql8 = "INSERT INTO `ps_stock_available` (id_stock_available, id_product, id_product_attribute, id_shop, id_shop_group, quantity, depends_on_stock, out_of_stock) VALUES ('', '".$id."', '".$id_attribute."', 1, 0, 1000, 0, 0)"; $stav8 = MySQL_Query($sql8); // celkový součet množství (kusů) všech variant (zde prozatím jen cca) if($uzel == 0){ $sql8 = "INSERT INTO `ps_stock_available` (id_stock_available, id_product, id_product_attribute, id_shop, id_shop_group, quantity, depends_on_stock, out_of_stock) VALUES ('', '".$id."', '0', 1, 0, 10000, 0, 0)"; $stav8 = MySQL_Query($sql8); } $sql9 = "INSERT INTO `ps_layered_price_index` (id_product, id_currency, id_shop, price_min, price_max) VALUES ('".$id."', '1', '1', '0', '0')"; $stav9 = MySQL_Query($sql9); $sql9b = "INSERT INTO `ps_layered_price_index` (id_product, id_currency, id_shop, price_min, price_max) VALUES ('".$id."', '2', '1', '0', '0')"; $stav9b = MySQL_Query($sql9b); $sql10 = "INSERT INTO `ps_layered_product_attribute` (id_attribute, id_product, id_attribute_group, id_shop) VALUES ('".$id_attribute."', '".$id."', '1', '1')"; $stav10 = MySQL_Query($sql10); if($uzel == 0) $default_on = 1; else $default_on = 0; $sql11 = "INSERT INTO `ps_product_attribute` (id_product_attribute, id_product, default_on, minimal_quantity) VALUES ('', '".$id."', '".$default_on."', '1')"; $stav11 = MySQL_Query($sql11); $id_product_attribute = mysql_insert_id(); $sql12 = "INSERT INTO `ps_product_attribute_combination` (id_attribute, id_product_attribute) VALUES ('".$id_attribute."', '".$id_product_attribute."')"; $stav12 = MySQL_Query($sql12); $sql13 = "INSERT INTO `ps_layered_indexable_attribute_lang_value` (id_attribute, id_lang, url_name, meta_title) VALUES ('".$id_attribute."', '1', '".$PRODUCTNAMEEXT."', '".$PRODUCTNAMEEXT."')"; $stav13 = MySQL_Query($sql13);==================================================Chybí nějaká tabulka, hodnota nebo mám něco blbě?Můžete mi prosím někdo poradit? Už jsem z toho zoufalý. Moc děkuji.Jde o eshop www.CoolZazitky.cz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts