pbpo Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 Może banalne pytanie zadaje, ale gdzie znajduje się css dla wydruków kart produktów ? Chciałem dodać do pdf'ów stopkę oraz zmienić nagłówek i nie wiem gdzie jest ten plik.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 style te znajdują się w global.css porzedzone są "@media print" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 (edited) Podziękował myślałem, że ten css jest jako osobny plik i nie mogłem się go doszukać. ale mam pytanie jeszcze.Posiadam na kartach produktów tabele która korzysta z jQuery. Przy opcji drukuj strona pokazuje mi tylko elementy nagłówków tj. OPIS/ Dane Techniczne / akcesoria. Ja chce by przy opcji drukuj znikały nagłówki, a pojawiały się treści tych tabelek.Poprzednio pod prestą 1.4 korzystałem z JS <script type="text/javascript"> function window.print(); { if($('#tabs-4').hasClass('ui-tabs-hide')){ $('#tabs-4').removeClass('ui-tabs-hide'); }; if($('#tabs-3').hasClass('ui-tabs-hide')){ $('#tabs-3').removeClass('ui-tabs-hide'); }; if($('#tabs-2').hasClass('ui-tabs-hide')){ $('#tabs-2').removeClass('ui-tabs-hide'); }; if($('#tabs-1').hasClass('ui-tabs-hide')){ $('#tabs-1').removeClass('ui-tabs-hide'); }; f (!window.print){ alert("Twoja przeglądarka nie drukuje!") return 0; } window.print(); // jeśli wszystko ok drukuj } </script> Teraz niestety w wersji 1.6 po dołączeni kodu do product.tpl strona produktu wygląda tak jak chce by wyglądał druk.. Jak pogodzić tutaj tabelkę by wyświetlała się normalnie, a dopiero w momencie drukowania uzyskać efekt o którym mówiłem. Edited November 27, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 chyba trzeba będzie ustalić style css dla @media print, które: a) ukryją nagłówki pokażą zawartość zakładek przypuszczam, że ta zawartość jest domyślnie ukryta i jqeury ją odkrywa po kliknięciu w nagłówek, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 28, 2014 Author Share Posted November 28, 2014 zawartość jest ukryta przez jQuery bibliotekę która korzysta ze swojego css'a. Kiedy wkleję kod który podawałem wcześniej to tak jakbym nie podawał źródła do jQuery i się sypie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts