RastaMan Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 (edited) Witam, szukałem, ale nie znalazłem... Poszukuję informacji: 1. Jak skonfigurować standardową wyszukiwarkę aby wyszukiwała produkty po nazwach, (obecnie wyszukuje tylko po tagach), 2. Jak edytować zamówienie po jego złożeniu na zapleczu, już opisuję problem: - Klient składa zamówienie na śrubki, poza śrubkami w opakowaniach (sprzedwanych jako 1 szt.) są też na wagę, pakowane w torebki, - Klient zamawia 500g śrubek, ale wiadomo że nigdy nie wyjdzie 500g tylko np 550g lub 525g (zależne od wielkości i wagi pojedyńczych śrubek) - jak edytować zamówienie (na zapleczu) by można było wpisać zamiast wybranej wagi (500g) 550g: 500g = 10zł 550g = 11zł i stworzyć nową fakturę... Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam, Edited November 18, 2014 by RastaMan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RastaMan Posted November 17, 2014 Author Share Posted November 17, 2014 Witam, może jednak ktoś coś? Czy nikt nie zna odpowiedzi na w/w pytania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 1) preferences > search, można ustalać wagi, warto przebudować indeks. wszystko zrobisz na wspomnianej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 2) na stronie zamówienia możesz je edytować zmieniając quantity produktu dodanego do koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RastaMan Posted November 18, 2014 Author Share Posted November 18, 2014 Dzięki Vekia, wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć Ad 1. Reindeksuje i zmieniłem wagę dla nazwy produktu - mega dzięki! Ad 2. Nie do końca to, zauważyłem, że można zmieniać ilości produktu, ale czy można zmieniać (albo jak to robić) z produktami na wagę, jak w przykładzie: 10 szt x 500g = 10zł 10 szt x 550g = 11zł czyli nie chodzi o zmianę parametru ilości (10szt) a samej wagi ustawionej w atrybutach produktu. PS Reindeksowanie zakończone - wyszukiwarka śmiga! Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts