Przejrzałem forum w poszukiwaniu tego problemu, ale nie znalazłem. W czym problem? Gdy produkt posiada atrybuty, błędnie pokazuje cenę produktu na stronie.
Przykład: tworzę produkt X bez żadnej ceny bazowej produktu za to z trzema atrybutami, z takimi np. cenami: - Atrybut 1 - 8,00 netto / 9,84 brutto - Atrybut 2 - 10,00 netto / 12,30 brutto - Atrybut 3 - 12,00 netto / 14,76 brutto
Problem jest w tym, że o ile produkty bez atrybutów wyświetlają ceny poprawnie, to te z atrybutami traktują ceny netto jako brutto, zaś jako ceny netto wyświetlają ceny z kosmosu dodatkowo pomniejszone o "kolejne" 23%. Innymi słowy na karcie produktu, zamiast cen takich jak wyżej, są następujące:
Dodam dwie informacje: 1) ceną podstawową sklepu dla wszystkich grup jest cena NETTO. Gdy wcześniej było to brutto - atrybuty działały dobrze! 2) zmieniłem kod w product.tpl aby wyświetlał mi zarówno cenę netto jak i brutto, obecnie kod wygląda następująco:
Question
Damian Lewandowicz
Przejrzałem forum w poszukiwaniu tego problemu, ale nie znalazłem. W czym problem? Gdy produkt posiada atrybuty, błędnie pokazuje cenę produktu na stronie.
Przykład: tworzę produkt X bez żadnej ceny bazowej produktu za to z trzema atrybutami, z takimi np. cenami:
- Atrybut 1 - 8,00 netto / 9,84 brutto
- Atrybut 2 - 10,00 netto / 12,30 brutto
- Atrybut 3 - 12,00 netto / 14,76 brutto
Problem jest w tym, że o ile produkty bez atrybutów wyświetlają ceny poprawnie, to te z atrybutami traktują ceny netto jako brutto, zaś jako ceny netto wyświetlają ceny z kosmosu dodatkowo pomniejszone o "kolejne" 23%. Innymi słowy na karcie produktu, zamiast cen takich jak wyżej, są następujące:
- Atrybut 1 - 6,50 netto / 8,00 brutto
- Atrybut 2 - 8,13 netto / 10,00 brutto
- Atrybut 3 - 9,76 netto / 12,00 brutto
Dodam dwie informacje:
1) ceną podstawową sklepu dla wszystkich grup jest cena NETTO. Gdy wcześniej było to brutto - atrybuty działały dobrze!
2) zmieniłem kod w product.tpl aby wyświetlał mi zarówno cenę netto jak i brutto, obecnie kod wygląda następująco:
Strzelam, że należy dokonać modyfikacji w pliku product.js, ale java nie jest moją jakkolwiek mocną stroną. Może ktoś coś zasugerować?
Pozdrawiam,
Damian
1 answer to this question
Recommended Posts