MojeSumienie Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Witam Do tej pory udawało mi się poprawiać samemu błędy w sklepie, ale teraz się trochę zgubiłem. Jestem w trakcie konfiguracji sklepu, teoretycznie wszystko działa... oprócz modułów. Po kliknięciu w moduły wyświetla się komunikat: [PrestaShop] Fatal error in module controller:syntax error, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM o ile dobrze pamiętam, to zanim pojawił się ten błąd, próbowałem zainstalować moduł DPD Po kliknięciu w instaluj - wyskoczył komunikat jakiś o błędzie, a po odświeżeniu nie da się już wejść w moduły. szczerze powiedziawszy wyczerpały mi się już pomysły jest szansa, że ktoś pomoże? z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 To jest błąd związany z wersją PHP (ona jest ok) ale ktoś kto robił moduł popełnił błąd i zrobił coś takiego: $instancjaModuluDPD::metodaStatyczna() a powinno być: ModulDPD::metodaStatyczna(); jeśli masz ten moduł za darmo i jest legalnie rozprowadzany za darmo to wklej go tutaj w załączniku i odeśle Ci poprawioną wersję, jeśli go gdzieś kupowałeś to skontaktuj się z autorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MojeSumienie Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 moduł był wyświetlany w modułach transport i logistyka. miał opcję instaluj - więc zainstalowałem. teraz patrze na ftp i zamiast nazwy bloku/modułu mam katalog oznaczony ciągiem znaków. Próbowałem to usunąć, ale hmmm nie skutkuje. spróbuję jeszcze cache wyczyścić - zobaczymy co to da a który plik trzeba edytować? Żeby to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Nie masz przypadkiem katalogu dpd? Lub coś z dpd w nazwie? Nie wiem, który plik - nie wiem co to za moduł, skąd itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MojeSumienie Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 (edited) jest! znaczy był - był katalog dpdpoland skasowałem cały i ruszyło. swoją drogą - z tego co widzę, to w MODUŁACH na stronie presty jest ten sam modul >> http://addons.prestashop.com/pl/logistics/17924-dpdpoland.html do pobrania. chyba sklep też odwołuje się do tego pliku EDIT bardzo dziękuję za nakierowanie Edited November 13, 2014 by MojeSumienie (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MojeSumienie
Witam
Do tej pory udawało mi się poprawiać samemu błędy w sklepie, ale teraz się trochę zgubiłem.
Jestem w trakcie konfiguracji sklepu, teoretycznie wszystko działa... oprócz modułów.
Po kliknięciu w moduły wyświetla się komunikat:
[PrestaShop] Fatal error in module controller:
syntax error, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM
o ile dobrze pamiętam, to zanim pojawił się ten błąd, próbowałem zainstalować moduł DPD
Po kliknięciu w instaluj - wyskoczył komunikat jakiś o błędzie, a po odświeżeniu nie da się już wejść w moduły.
szczerze powiedziawszy wyczerpały mi się już pomysły
jest szansa, że ktoś pomoże?
z góry dziękuję.
4 answers to this question
Recommended Posts