sebol Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Mam problem w moim sklepie. Aktualizacja stanów magazynowych dla kombinacji atrybutów odbywa się przez api i niestety nie mam pojęcia gdzie są przechowywane te stany tzn. gdzie od strony admina można zobaczyć stan dla danej kombinacji ? Jak wchodzę w produkt w zakładkę ilośc pokazuje mi "Nie jest możliwe zarządzanie ilościami kiedy Zarządzasz wszystkimi sklepami. Zarządzasz grupą sklepów, gdzie ilości nie są współdzielone pomiędzy wszystkie sklepy tej grupy. Zarządzasz sklepem który jest w grupie gdzie ilości są współdzielone pomiędzy wszystkimi sklepami tej grupy." Zauważyłem że w tym miejscu pojawiają się stany dla danej kombinacji dopiero jak uruchamiam multistore. Czym to jest spowodowane? Spróbowałem innego rozwiązania uruchomiłem zaawansowane zarządzanie magazynem i przypisałem jeden magazyn dla produktu. Wtedy teoretycznie przez zakładkę magazyn mogę podejrzeć stan dla danej kombinacji. Niestety w magazynie pokazuje stan 0 a presta i tak gdzieś przechowuje te stany które podałem przez api. Skoro podaje się stany przez api i presta na nich działa to czemu nie można ich podejrzeć od storny admina? Ktoś ma pomysł ? Edited November 13, 2014 by sebol (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacekalex Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 (edited) Mam dokładnie to samo na Preście 1.6.14. Próbowałem na każdym sklepie z osobna, na wszyskich sklepach, na grupie sklepow duaktualnić stany magazynu, aw sklepie dalej brak produktów: select * from ps_stock_available where id_product = 8 \G; *************************** 1. row *************************** id_stock_available: 1 id_product: 8 id_product_attribute: 0 id_shop: 0 id_shop_group: 1 quantity: 230 depends_on_stock: 0 out_of_stock: 2 *************************** 2. row *************************** id_stock_available: 2 id_product: 8 id_product_attribute: 46 id_shop: 0 id_shop_group: 1 quantity: 50 depends_on_stock: 0 out_of_stock: 2 *************************** 3. row *************************** id_stock_available: 3 id_product: 8 id_product_attribute: 47 id_shop: 0 id_shop_group: 1 quantity: 50 depends_on_stock: 0 out_of_stock: 2 *************************** 4. row *************************** id_stock_available: 4 id_product: 8 id_product_attribute: 48 id_shop: 0 id_shop_group: 1 quantity: 40 depends_on_stock: 0 out_of_stock: 2Jakw idać, wpisywane w sklepi wartości lądują jako pole quantity w tabeli ps_stock_available, ale tabela ps_stock jest pusta, w sklepie produktów nie widać. Wszelkie sugestie mile widziane. Edit: jest postęp, przez majstrowanie w zakładce Ilość na grupie sklepów udało się sklep zawiadomić, ze jest 300 sztuk produktu, tyle pokazuje na karcie produkty w back-office, ale w sklepie wiwać ze produkt jest In Stock, ale przycisk dodania do koszyka jest niewidoczny, w kodzie strony wisi jako: <div class="unvisible"><p id="add_to_cart" class="buttons_bottom_block no-print"> <button type="submit" name="Submit" class="exclusive"> <span>Dodaj do koszyka</span> </button></p></div> Pozdro Edited May 19, 2015 by Jacekalex (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 quantity jest w dwoch tabelach niestety ps_product_attribute oraz ps_product_attribute_shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts