Kolczatka Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Witajcie! Pytałem o to na angielskim forum, lecz chyba nikt nie może mi pomóc...Muszę przenieść wszystkie dane typu produkty, kategorie, użytkownicy itp...Szukałem oczywiście pomocy w googlach, lecz bez sukcesów: Próbowałem moduł exportproducts: http://www.prestashop.com/forums/topic/37900-module-product-export-module-v20-updated-for-16-free/ lecz on chyba tylko eksportuje dane do pliku, nie sądzę żeby nadawały się do importu do 1.6. Oraz storeexport: http://www.presta-shop-modules.com/prestashop-14-modules/25-prestashop-store-shop-export.html Ten nie chciał mi się zainstalować, po imporcie zip'a do presty, nie pojawiał się w spisie modułów. Czy ktokolwiek robił kiedyś coś podobnego lub wie gdzie szukać rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tuk66 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Czy próbowałeś 1-Click Upgrade (AutoUpgrade) moduł? Prawdopodobnie to nie jest idealne, ale powinny przenosić dane pomiędzy tymi wersjami. Have you tried 1-Click Upgrade (AutoUpgrade) module? Probably it is not perfect but should move data between these versions. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kolczatka Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Mam stary sklep: old.hamer.sklep.pl i nowy: beta.hamer.sklep.plPrzerabiam nowy żeby wyglądał jak stary, przeniosę dane, potem stary się wyłączy i na dns starego wsadzi się nowy.Prawda, mógłbym upgrade'ować stary przynajmniej do wersji 1.5, i stamtąd przenieść dane z tego co wiem już jest łatwiej, więc mógłbym tak zrobić. Ale rozwiązanie jest trochę absurdalne, więc kombinuję czy nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania?I've got old shop under: old.hamer.sklep.pl and new one: beta.hamer.sklep.pl I'am making new one to look like old, after that im gonna export data to beta, then turn off old shop and move new shop to olds address.True, I could upgrade old one to i. e. 1.5 version, and then export data- it's easier from 1.5 version as I've heard.But don't we have easier or more obvious method? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) nie lepiej zrobic absolutna kopie 1.4 przeniesc do tymczasowego katalogu, na niej zrobic upgrade 1clickiem a potem przeniesc odpowiednie tabele do nowego sklepu? ach i baze danych tak samo ! Edited November 13, 2014 by hatak (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kolczatka Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 (edited) @hatak, trochę Cię okłamałem: old.hamer.sklep.pl jest już kopią oryginalnej strony: hamer.sklep.plTak więc z Twoim rozwiązaniem nie będzie problemów.Czyli update'ować old do wersji chociażby 1.5, i z tamtąd eksportem do plików CSV przesłać to na beta.hamer.sklep.pl? Wydaje się to rozsądne, patrząc na to że innych rozwiązań szukałem nawet na drugich i trzecich stronach google. Po tym jak wykonam całą akcję napiszę tutaj i oznaczę temat jako rozwiązany Edited November 13, 2014 by Kolczatka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 yabko Posted January 2, 2015 Share Posted January 2, 2015 @hatak, trochę Cię okłamałem: old.hamer.sklep.pl jest już kopią oryginalnej strony: hamer.sklep.pl Tak więc z Twoim rozwiązaniem nie będzie problemów. Czyli update'ować old do wersji chociażby 1.5, i z tamtąd eksportem do plików CSV przesłać to na beta.hamer.sklep.pl? Wydaje się to rozsądne, patrząc na to że innych rozwiązań szukałem nawet na drugich i trzecich stronach google. Po tym jak wykonam całą akcję napiszę tutaj i oznaczę temat jako rozwiązany Witam, Stoję przed właśnie podobnym zadaniem, muszę zrobić taką przeprowadzkę i czy komuś udało się to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Kolczatka
Witajcie!
Pytałem o to na angielskim forum, lecz chyba nikt nie może mi pomóc...
Muszę przenieść wszystkie dane typu produkty, kategorie, użytkownicy itp...
Szukałem oczywiście pomocy w googlach, lecz bez sukcesów:
Próbowałem moduł exportproducts:
http://www.prestashop.com/forums/topic/37900-module-product-export-module-v20-updated-for-16-free/
lecz on chyba tylko eksportuje dane do pliku, nie sądzę żeby nadawały się do importu do 1.6.
Oraz storeexport:
http://www.presta-shop-modules.com/prestashop-14-modules/25-prestashop-store-shop-export.html
Ten nie chciał mi się zainstalować, po imporcie zip'a do presty, nie pojawiał się w spisie modułów.
Czy ktokolwiek robił kiedyś coś podobnego lub wie gdzie szukać rozwiązania?
5 answers to this question
Recommended Posts