Marek132 Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Witam koledzy, potrzebuję pomocy Edytuję właśnie sklep: http://nogravity.nazwa.pl/presta/pl/ mam kilka problemów: 1. Powiększyłem logo ale nie mogę nigdzie znaleźć miejsca gdzie się wpisuję wymiar loga, po za tym nie jestem pewien czy to wystarczy aby logo było prawidłowo wyświetlane? 2. Chciałem skonfigurować własny smtp, gdy jestem w advanced parameters / e-mail nie mogę zaznaczyć: Użyj SMTP. Tylko dla zaawansowanych ponieważ mam taki komunikat i możliwość jest zablokowana Nie możesz zmienić wartości tego pola konfiguracyjnego w kontekście tego sklepu Jeżeli mógłby ktoś mi podpowiedzieć co robić to byłbym wdzięczny pozdrawiam Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Sz. Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Wszedłem na twój sklep i co do logo to proponował bym opuszczenie menu kategorii: w pliku: www.nogravity.nazwa.pl/presta/modules/cmsmegamenu/css/csmegamenu_front.css linia 1 #menu {float:left;clear:left;position:relative;margin:-50px 0 10px;/*background:#fa5229;*/border-radius:3px 3px 0 0;-moz-border-radius:3px 3px 0 0;z-index:100} Zmień na #menu {float:left;clear:left;position:relative;margin:-25px 0 10px;/*background:#fa5229;*/border-radius:3px 3px 0 0;-moz-border-radius:3px 3px 0 0;z-index:100} Całe menu opadnie i zobaczysz swoje logo. PS. Wiadomo rekompilacja szablonu, cache - żeby nie było że nic się nie zmienia Co do e-maila może masz multistore albo nie jesteś na koncie superadmina i nie możesz zmieniać tych wartości. Tak tylko przypuszczam bo nigdy się z tym nie spotkałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 2. Chciałem skonfigurować własny smtp, gdy jestem w advanced parameters / e-mail nie mogę zaznaczyć: Użyj SMTP. Tylko dla zaawansowanych ponieważ mam taki komunikat i możliwość jest zablokowana Nie możesz zmienić wartości tego pola konfiguracyjnego w kontekście tego sklepu Jeżeli mógłby ktoś mi podpowiedzieć co robić to byłbym wdzięczny pozdrawiam Marek korzystasz z multistore? jeżeli tak, włącz ustawienia globalne z dropdownu z listą sklepów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek132 Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 Wszedłem na twój sklep i co do logo to proponował bym opuszczenie menu kategorii: w pliku: www.nogravity.nazwa.pl/presta/modules/cmsmegamenu/css/csmegamenu_front.css linia 1 #menu {float:left;clear:left;position:relative;margin:-50px 0 10px;/*background:#fa5229;*/border-radius:3px 3px 0 0;-moz-border-radius:3px 3px 0 0;z-index:100} Zmień na #menu {float:left;clear:left;position:relative;margin:-25px 0 10px;/*background:#fa5229;*/border-radius:3px 3px 0 0;-moz-border-radius:3px 3px 0 0;z-index:100} Całe menu opadnie i zobaczysz swoje logo. PS. Wiadomo rekompilacja szablonu, cache - żeby nie było że nic się nie zmienia Co do e-maila może masz multistore albo nie jesteś na koncie superadmina i nie możesz zmieniać tych wartości. Tak tylko przypuszczam bo nigdy się z tym nie spotkałem Wedytowałem ten plik i wymusiłem kompilację ale nic się nie zmieniło. korzystasz z multistore? jeżeli tak, włącz ustawienia globalne z dropdownu z listą sklepów przeszukałem całe menu i nie mogę tego znaleźć - chyba jestem ślepy. To jest presta 1.5 - czy mógłbyś mi podpowiedzieć gdzie to dokładnie jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Sz. Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 (edited) Wedytowałem ten plik i wymusiłem kompilację ale nic się nie zmieniło. Ale kłamiesz!!! Wyczyść jeszcze pamięć przeglądarki. Wszedłem na IE z którego broń Boże nie korzystam na codzień i jest efekt na twojej stronie PS. Z mojej strony polecam FF do takich prac nad stronką. Korzystaj z opcji "zbadaj element" i pamiętaj o czyszczeniu historii, cookie, cache itd. -> ja tez nie mam wyczyszczonej histori i na FF widze strone po staremu a na IE już nową Edited November 12, 2014 by Dawid Sz. (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek132 Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 Spoko, faktycznie po usunięciu cookie widać logo ale nachodzi na te menu po lewej. Nie wiesz jak to można by obniżyć, żeby logo było na białym polu? Ja używam google chorme i safari. dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Sz. Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 no to tak... w /presta/themes/gomarket/css/modules/bloctopmenu/css/superfish-modified.css w linie 3 zmieniamy na: .sf-contener {clear:both;margin:60px 0 10px;width:100%;float:left;background: #FD572B url(../img/bkg_menu.png) no-repeat left bottom;min-height:40px;border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;} PS. Serio weź FF naprawde pomaga!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek132 Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Znów nic :/ Chyba faktycznie muszę dziś zainstalować FF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Sz. Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) Znów nic :/ Chyba faktycznie muszę dziś zainstalować FF Po aktualizacji twoja strona w IE wygląda tak:) a drugi screen po modyfikacji kolejnego pliku. PS. W sumie pierwszą modyfikacje można sobie w tej sytuacji odpuścić. Edited November 13, 2014 by Dawid Sz. (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek132 Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 To co zrobić przywrócić ten pierwszy plik do pozycji wyjściowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek132 Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Ogólnie temat do zamknięcie, niestety mój poziom umiejętności jest niewystarczający - poprosiłem kogoś o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts