masimo Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Darmowy szablon prestashop 1.5. Szablon można pobrać tutaj: STRONA SZABLONU Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Czym sie on różni od standardowego, oprócz belek i czcionki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masimo Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 Na pewno bardzo dużo układem strony , zobacz sam czym się różni . Zmian jest sporo , ale trzeba samemu je dostrzeć , po za tym za free . Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 To ja jestem ślepy ponieważ nie widzę nic czego nie można by było wykonać z poziomu panelu admina oprócz tych dwóch zmian o których wspomniałem wyżej. To że za free to nic dziwnego, ciężko sprzedać lekko zmodyfikowany darmowy szablon biorąc pod uwagę że darmowy do 1.6 jest o kroki milowe od tego z 1.5 A teraz poważnie czym się różni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masimo Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 1. Większe górne menu 2. Zaokrąglone końcówki ( w standardowym kwadratowe) we wszystkich przeglądarkach . 3. W standardzie są 4 produkty na stronie głównej tu jest 5 . 4. Czcionka o której wspomniałeś 5. Układ kolumn (jest jedna po lewej stronie) Dalej nie pamiętam robiłem ten szablon z rok temu . Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 To faktycznie jestem ślepy, tzn. nie jestem ponieważ zauważyłem brak prawej kolumny i inne opisane przez ciebie zmiany, natomiast liczyłem że jest coś co faktycznie przeoczyłem. Bardzo pochwalam udostępnianie tego typu modyfikowanych szablonów, kto wie może sam kiedyś zrobię podobną akcje i udostępnię coś od siebie, jak tylko znajdę czas na przeróbki ;D Dodam że takie alternatywne szablony pomimo drobnych zmian dają mniej ogarniętym użytkownikom presty jakąkolwiek alternatywę wyglądu sklepu, więc tym bardziej tego typu szablony są potrzebne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
masimo Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 Ogólnie to będzie więcej szablonów z przyczyn osobistych rok temu musiałem zrezygnować z tego projektu . Będą wkrótce szablony 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 3, 2014 Share Posted December 3, 2014 ... kto wie może sam kiedyś zrobię podobną akcje i udostępnię coś od siebie, jak tylko znajdę czas na przeróbki ;D Wracając do tematu żeby nie być gołosłownym postanowiłem przerobić defaultowy szablon z presty 1.6.0.9 i udostępnić go za darmo. Zmiany są głównie w kolorystyce, i kilka elementów posiada dodatkowe "bajery". Szablon robię w wolnym czasie więc prace posuwają się powoli jednak dzisiaj przedstawię demo. Po ukończeniu (myślę że max do tygodnia czasu), szablon zostanie udostępniony na forum. Demo: Liczę że skorzystają na tym osoby nie posiadające żadnej wiedzy z zakresu edycji szablonów, i będzie to dla nich alternatywą od defaultowego szablonu, na którym już jest postawionych multum sklepów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts