pawelek5 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Witam Dopiero zaczynam przygodę z prestashop, i mam pytanie w których plikach zmienia się wygląd np. strony głównej, bądź widoku kategorii? Gdzie są zapisywane dane dotyczące slidera, oraz jak podpina się moduły np newsletter pod okienko na stronie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Zależy co masz na myśli "zmienia się wygląd np. strony głównej"? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek5 Posted November 10, 2014 Author Share Posted November 10, 2014 Może inaczej zapytam, jak stworzyć szablon. Mam wziąć jakiś najbardziej przybliżony do tego jaki chcę mieć i go edytować, czy może jest jakiś program do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Z takim podejściem to trochę z motyką na słońce, przejrzyj forum ponieważ jest mnóstwo wątków odnośnie modyfikacji niektórych elementów, po ich przeczytaniu zrozumiesz zasadę modyfikacji presty i będzie Ci łatwiej, a przede wszystkim będziesz wiedział o co zapytać aby dostać konkretną odpowiedź. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek5 Posted November 10, 2014 Author Share Posted November 10, 2014 Czy są może jakieś poradniki odnośnie tworzenia szablonu pod preste? Szukałem trochę i nie znalazłem nic konkretnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 (edited) Cześć, oficjalna dokumentacja jest całkiem niezła http://doc.prestashop.com/ (Developer Guide i Designer Guide) Pozdrawiam Edited November 10, 2014 by Piotr Kaczor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 jak już endriu zaznaczył, najlepszym poradnikiem jest forum znajomość smarty, html, css i budowy / zasady działania prestashop to elementy niezbędne gdy już będziesz to znał, reszta stanie się łatwa ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts