HaYTo Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Kurulurulumu yapıyorum sorunsuz ilerliyor ve ana sayfada bu hata kodunu alıyorum Fatal error: Call to undefined method Db::getInstance() in /home/admin/web/ornek.com/public_html/classes/shop/ShopUrl.php on line 159 bu hatayı araştırdım ve bazı arkadaşlar setlocale(LC_CTYPE, $locale.’.UTF-8′, $locale.’.utf8′); aşağıdaki ile değiştiriyoruz. //setlocale(LC_CTYPE, $locale.’.UTF-8′, $locale.’.utf8′); “Olarak değiştiriniz” kodunun başına "//" koyarak kapattığımda resimdeki gibi anasayfa tam açılmıyor yarım açılıyor sadece logo gözüküyor acaba sunucumla uyumsuz birşeymi var ? 1-2 gun once zpanel sunucuma kurmuştum sıkıntısız test ettım ama kontrol panelımı vesta yapınca bir türlü sıfırdan kurulum gerçekleştiremedim eng. kurulumu denedım oda aynı sorunu cıkardı Sunucu özelliklerim Nginx PHP 5.4.34 (CentOS6,064x) vestacp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Kurulumu İngilizce kurulum sayfası ile yapın...siteyi İngilizce olarak çalıştırın, daha sonra admin panelden Türkçeye çevirin, sorunsuz çalışacaktır... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaYTo Posted November 10, 2014 Author Share Posted November 10, 2014 Kurulumu İngilizce kurulum sayfası ile yapın...siteyi İngilizce olarak çalıştırın, daha sonra admin panelden Türkçeye çevirin, sorunsuz çalışacaktır... Cevap için tşk.ler Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 (edited) kodun başına // bırakmak yerine şunu yapın setlocale('tr_tr'); Edited November 11, 2014 by bera_ramazan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaYTo Posted November 11, 2014 Author Share Posted November 11, 2014 Kurulumu İngilizce kurulum sayfası ile yapın...siteyi İngilizce olarak çalıştırın, daha sonra admin panelden Türkçeye çevirin, sorunsuz çalışacaktır... Söylediklerinizi yaptım yanlız bu sefer panel üzerinden admin kullanıcısının dıl ayarını turkce yapınca bu hatayı alıyorum Link to database cannot be established: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) kodun başına // bırakmak yerine şunu yapın setlocale('tr_tr'); cevabınız için tşk. ederim sorun devam etmekte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Söylediklerinizi yaptım yanlız bu sefer panel üzerinden admin kullanıcısının dıl ayarını turkce yapınca bu hatayı alıyorum Link to database cannot be established: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) cevabınız için tşk. ederim sorun devam etmekte sunucu problemi..hosting firmanız la görüşün Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts