Esseker352 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 (edited) Witam, Otóż mam następujący problem. Uruchomiłem sklep na dobrą sprawę ok. 3 miesięcy temu i oczywiście nadal jest wiele do zrobienia. Największy problem obecnie mam z niezwykle powoli działającą stroną realizacji zamówienia. Bardzo odbija się to na konwersji. Przykładowo klikając + aby zwiększyć ilość produktu czasem trzeba poczekać nawet kilka sekund aż zmiana nastąpi. Ogólnie cały koszyk powoli się wczytuje i trzeba sporo czekać aż strona się załaduje. Czym może to być spowodowane? macie może jakieś sugestie jak to poprawic? link do strony: www.egarden24.pl w załączniku konfiguracja z panelu. Presta 1.5.6.1 Edited November 7, 2014 by Esseker352 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 (edited) Prawdopodobnie to problem z wydajnością serwera baz danych i po stronie sklepu raczej nic już nie poprawisz. Niestety, jeśli to współdzielony hosting www to raczej nic nie poradzisz Ale jak masz vps lub dedyka i dostęp do plików konfiguracyjnych Apache to możesz zmienić konfigurację mysql... Edited November 7, 2014 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 a znacie może jakiś hosting godny polecenia? jesli nie można reklamować to proszę o wiadomość prv Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 +- chodzi szybko, ale strona wolno sie laduje - wyglada jakbys cache'a nie mial wlaczonego, i ciagle wlacza sie to ostrzezenie o cookies - korzystasz z modulu Vekii? - tak nie powinno byc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Pogrzebałem u Ciebie troszkę i wszystko wygląda poprawnie. Zwiększałem ilość produktów w koszyku, zmiana pojawiała się od razu. Czas ładowania strony też jest przystępny: 2.69 sekundy. Może serwer był chwilowo przeciążony? Czas testu to 7:13 rano. Możliwe też że administratorzy upchali jak najwięcej użytkowników na jednej maszynie, aż diody się wybrzuszają. Wtedy faktycznie w normalnych godzinach może być problem. W takim przypadku jedyna opcja to zmiana hostingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Dzięki za pomoc. Najprawdopodobniej jest tak jak mówicie. W godzinach szczytu jest gorzej. Będę myślał nad zmianą hostingu. Co do cookies to u mnie po zamknięciu krzyżykiem nie pojawiała się wiecej informacja. Korzystam z innego modułu. Dzieki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts